Rijn & Venen 11.15 uur

Utrecht 15-08-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Met 1145 ugl alcohol van de weg gehaald

BREUKELEN Een 55-jarige man uit Maarssen is zaterdagavond omstreeks 23.00 uur door de politie van de weg gehaald omdat hij maar liefst 1145 ugl alcohol in zijn bloed had. Dit gebeurde op de Straatweg waar de politie een wel erg slingerende auto op de verkeerde weghelft zag rijden. De auto wist medeweggebruikers maar nauwelijks te ontwijken. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat zijn rijbewijs voor hetzelfde feit al vier keer eerder was ingenomen. Dat gebeurde ook nu weer en de man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Hij mag voorlopig geen auto meer besturen.

Aanhouding gezochte

OUDEWATER Toen de politie zaterdag rond 17.00 uur een automobilist controleerde op de Populierenweg, bleek de 50-jarige bestuurder (zonder vaste woon- of verblijfplaats) nog een aantal boetes te moeten betalen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij zijn boetes heeft betaald.

Getuigen mishandeling gezocht

MAARSSEN Als een 18-jarige vrouw uit Maarssen zaterdagmorgen rond 8.45 uur op het zebrapad bij Bisonspoor (tegenover bushalte) aan het oversteken is, komt er een auto snel aanrijden die vlak voor haar stopt. Uit de auto stapt een vrouw die haar begint te duwen en haar keel begint dicht te knijpen. Het slachtoffer verdedigt zich en de aanvalster stapt weer in de auto en rijdt weg, het slachtoffer verbluft achterlatend.

De politie zoekt getuigen die dit voorval hebben gezien. De auto van de aanvalster was een zilvergrijze Volkswagen Golf. Getuigen kunnen bellen met de politie in Maarssen, telefoonnummer 0900-8844.