Ingezonden persbericht


REGEN BRENGT ROBERT DOORNBOS GEEN GELUK OP HUNGARORING

'VOOR DIRECTE VERSPREIDING
'BRONVERMELDING:INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT

Budapest, 14 augustus 2004 - In de achtste ronde om het FIA International F3000 Kampioenschap op de Hungaroring, heeft Robert Doornbos zaterdag een veelbelovende start van het weekend niet om kunnen zetten in een dito eindresultaat. Plotselinge hevige regenval voor de start van de race dwong alle teams en rijders tot aanpassing van hun strategie. Doornbos finishte de chaotische race als zevende. Verassende winnaar werd Patrick Friesacher.

Robert Doornbos bracht in de vrije training en kwalificatie zijn zelfvertrouwen tot uiting door respectievelijk een verdienstelijke 4e en 6e tijd te noteren op het bochtige heuvelachtige circuit nabij Budapest. Zijn zesde positie in de kwalificatie werd op zaterdag namiddag zelfs een vijfde plaats, toen José María Lopes werd gediskwalificeerd voor het negeren van gele vlaggen.

Terwijl alle wagens zich hadden opgesteld op de grid voor alweer de achtste ronde om het kampioenschap, kwam de regen onverwacht met bakken uit de hemel vallen. Dit noopte alle teams en rijders tot aanpassing van hun strategie en tevens tot starten vanachter de safety-car omwille de veiligheid. Toen de safety-car in de derde ronde de race vrijgaf, beleefde Doornbos nog een spannend moment: door een 'brake test' van een rijder voor hem, moest de in het Italiaanse Viareggio woonachtige Nederlander dusdanig uitwijken dat hij de vangrail toucheerde. Gelukkig voor de Rotterdammer bleef zijn wagen onbeschadigd en kon hij zijn race vervolgen.

Ondanks het gebrek aan zicht door de spray van water, had Doornbos in het resterende deel van de 35 ronden tellende race nog verschillende mooie gevechten met voormalig F3000-kampioen Tomas Enge. Nadat het wegdek dusdanig was opgedroogd, ruilde Doornbos in ronde 25 zijn regenbanden om voor slicks om 10 ronden later op de zevende plaats te eindigen.

Robert: "Hoewel ik vol vertrouwen naar deze race kwam, viel het eindresultaat letterlijk en figuurlijk wat in het water door deze onvoorziene verandering in weersomstandigheden. Door de overwinning van Patrick Friesacher heb ik weliswaar mijn derde positie in het kampioenschap moeten afgeven, maar ik ben ervan overtuigd dat dit slechts tijdelijk is. In de volgende (thuis)race op het circuit van Spa-Francorchamps zal ik de zaken weer omdraaien!"

UITSLAG FIA INT. F3000 KAMPIOENSCHAP (HUNGARORING):


01. Patrick Friesacher (AUT),Coloni Motorsport,1:08:38.544
02. Vitantonio Liuzzi (IT), Arden International, + 02.513s
03. Enrico Toccacelo (IT), BCN Competition,+ 20.188s
04. Tomas Enge (CZ), Ma-Con, + 21.543s

05. Esteban Guerrieri (IT), BCN Competition,+ 42.358s
06. Ernesto Viso (VZ), Coloni, + 48.551s

07. ROBERT DOORNBOS (NL), ARDEN INT.,+ 61.456s

(This mail includes an attachment)

© 2004 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com

Powered by BOMS