Lekstroom 11.45 uur

Utrecht 15-08-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Politie houdt toezicht bij Dorpenfeest

HOUTEN Tijdens het traditionele Dorpenfeest op en rond het Plein zaterdagavond heeft de politie toezicht gehouden op een ordelijk verloop. Dit heeft geresulteerd in een feestelijke sfeer en geen openbare ordeverstoringen. Een enkele keer moest een klein opstootje worden uitgepraat maar tot verstoringen van de feestelijke sfeer leidde dit niet.

Aangehouden voor bedreiging

IJSSELSTEIN De politie heeft zaterdagavond omstreeks 22.30 uur een 40-jarige man uit IJsselstein aangehouden omdat hij personeel van een horecagelegenheid aan de Weidstraat had bedreigd en een politieman had beledigd. Even daarvoor kreeg de politie de melding dat een groepje bezoekers niet wilde betalen. Na enig heen en weer gepraat gebeurde dit wel maar de 40-jarige man wilde blijkbaar verhaal halen bij het personeel en gedroeg zich agressief en dreigend tegen enkele personeelsleden. Ook de inmiddels aanwezige politie werd uitgescholden. Daarop vond de aanhouding plaats en werd de man overgebracht naar het politiebureau.

Alcohol

HAGESTEIN Toen de politie een 23-jarige man uit Hagestein zaterdag omstreeks 23.45 uur in zijn auto zagen rijden op de Biezenweg, lieten zij de auto stoppen omdat zij hadden gezien dat dezelfde man even daarvoor stevig had zitten drinken. Na ademanalyse bleek dit inderdaad het geval te zijn: de man had 555 ugl alcohol in het bloed. Een rijverbod en een bekeuring waren het gevolg.