Ingezonden persbericht


p r e s s r e l e a s e

Ook tweede plaats voor Nederlandse Ferrari team in tussenstand Le Mans Endurance Series Mike Hezemans tweede met Barron Connor Racing in Silverstone 1000 KM

Zaandam, 15 augustus 2004 Het Nederlandse Barron Connor Racing team heeft dit weekeinde met hun Ferrari 575 GTC een fraaie tweede plaats behaald in de GTS klasse van de Silverstone 1000 KM, de derde race om de prestigieuze Le Mans Endurance Series. De Nederlander Mike Hezemans en zijn teamgenoten Andrea Piccini (I) en Jean-Denis Deletraz (CH) klommen na de bijna zes uur durende sportwagen race op het Engelse Formule 1 circuit op het erepodium. De tweede auto van Barron Connor Racing, bestuurd door John Bosch (NL), Danny Sullivan (USA) en Thomas Biagi (I) werd vierde. Het in Zaandam gevestigde team staat nu tweede in de tussenstand om het kampioenschap, dat op 12 september a.s. met de 1000 KM van Spa in België wordt afgesloten.

"Het was een mooie en moeilijke race en ik ben natuurlijk erg blij met dit resultaat", aldus een tevreden Mike Hezemans na de race die een startveld kende van 39 auto's. "Ik ben donderdag echt doodziek naar Silverstone gevlogen en hield er serieus rekening mee dat ik door een zware griep niet zou kunnen starten. Ik was zeker nog niet topfit en het was bijna zeventig graden in de auto, maar als je eenmaal in gevecht bent om een podiumplaats dan vergeet je alles." Dat gevecht in de GTS klasse ging tussen twee Saleens S7, de beide Ferrari's 575 van Barron Connor en de winnende Ferrari 550 van het Franse Larbre team. Twee aanrijdingen kostten Bosch, Sullivan en Biagi uiteindelijk een zekere podiumplaats. "Danny Sullivan kon eenmaal een spinnende auto voor hem niet ontwijken en werd even later ook nog eens van achter aan gereden", aldus John Bosch. "Het repareren van de schade verliep telkens snel, maar kostte ons wel een podiumplaats. Ik ben echter blij met het resultaat voor Mike, Andrea en Jean-Denis en we hebben hier natuurlijk goede zaken gedaan voor de stand in het kampioenschap." Bosch en zijn teamgenoten werden dit seizoen al tweede in de 1000 KM van Monza en vierde in de 1000 KM race op de Nürburgring, maar voor Hezemans was het voor het eerst dat hij dit seizoen op het erepodium stond. "Een mooie beloning voor een hard werkend team", concludeerde de Eindhovenaar. "Dit is een nieuw team met een nieuwe auto, dat in korte tijd heel veel werk heeft verzet. Dan is het uiteraard plezierig als dat vruchten afwerpt."

UITSLAG Silverstone 1000 KM, 14 augustus 2004, race 3 Le Mans Endurance Series (39 starters)

Overall GTS


1 Pierre Kaffer (D), Allan McNish (Sco), Audi R8, 195 ronden


2 Seiji Ara (J), Rinaldo Capello (I), Audi R8, 194


3 Jamie Davies (UK), Johnny Herbert UK), Audi R8, 193

9 1 Pedro Lamy (P), Christophe Bouchut (F), Steve Zacchia (CH), Ferrari 550, 174

10 2 Mike Hezemans (NL), Jean-Denis Deletraz (CH), Andrea Piccini (I), Ferrari 575, 171

13 4 John Bosch, Thomas Biagi, Danny Sullivan, Ferrari 575, 167

FOTO (rechtenvrij, John Brooks) Mike Hezemans (derde van links) op het erepodium van de Silverstone 1000 KM met links naast hem Piccini en Deletraz en rechts van hem ex-F1 coureur Pedro Lamy die met zijn teamgenoten de race won.

MEER INFORMATIE (niet publiceren a.u.b.) Voor informatie, foto's, videobeelden of vragen, neem contact op met Mark Koense via 0653105404, stuur een e-mail naar info@barron-connor-racing.com of bezoek www.barron-connor-racing.com.

BARRON CONNOR RACING

Rechte Tocht 4, 1507 BZ, Zaandam, The Netherlands
Telephone +31 (0) 75 6157339, fax +31 (0) 75 6122063, E-mail : info@barron-connor-racing.com


---- --