Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Lathum/Arnhem - taxichauffeurs aangehouden na ruzie
Publicatiedatum: 15-08-2004

Een ruzie tussen twee concurrerende taxichauffeurs is vrijdag dusdanig uit de hand gelopen dat er twee personen gewond zijn geraakt. Door de politie zijn drie verdachten aangehouden. Omstreeks zeven uur ontstond er op het Willemsplein in Arnhem onenigheid tussen een 43-jarige man uit Lathum en een leeftijdsgenoot uit Arnhem. Beiden bleken te werken voor concurrerende taxibedrijven. De ruzie had kennelijk de aandacht getrokken van passanten, die vervolgens de politie waarschuwden. Intussen vertok de Lathumer met enkele klanten voor een rit. Vervolgens zou de Arnhemmer de achtervolging hebben ingezet. Nadat de Lathumer zijn klanten zou hebben afgeleverd ging de rit richting Lathum, waarbij de Arnhemmer nog steeds volgde. Op de Rivierweg, nabij De Muggenwaard, kwam het tot een treffen, waarbij de Arnhemmer op een gegeven moment tegen een boom reed. Daarbij raakte de Arnhemmer en zijn 35-jarige vriendin, die bij hem in de auto zat, gewond. Beiden moesten naar het ziekenhuis voor behandeling. Gewaarschuwde agenten waren inmiddels op de hoogte dat het conflict zich naar Lathum had verplaatst en hielden daar later de beide betrokkenen aan. Een derde chauffeur, een 46-jarige Arnhemmer die ook zou zijn meegereden met de 43-jarige verdachte, werd ook aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in naar het voorval. Door de 43-jarige Lathumer, die weliswaar ook als verdachte wordt beschouwd, is aangifte gedaan van ondermeer bedreiging.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen - gewapende straatroof: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 15-08-2004

De politie in Huissen is op zoek naar getuigen van een gewapende straatroof, die zich afgelopen vrijdagavond heeft voorgedaan op de Loostraat. Een 23-jarige vrouw uit het Overijsselse Hengelo werd daarvan het slachtoffer. De vrouw stond rond half tien bij de bushalte aan de Loostraat ter hoogte van de Heirweg te wachten toen opeens een onbekende man verscheen en haar onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp haar tas afnam. De man zou met een bromfiets met de buit zijn weggevlucht. Volgens het slachtoffer zou er een tweede verdachte bij betrokken zijn geweest die de bromfiets bestuurde. Beide verdachten hadden volgens de vrouw het volgende signalement: degene die de beroving uitvoerde was een man tussen de 20 a 25 jaar oud met een getinte huidskleur en droeg een halflange donkere jas; de bromfietsbestuurder zou eveneens een getinte huidskleur hebben en droeg een donkere jas met de capuchon op. Getuigen, die over meer informatie beschikken worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of in het politiebureau aan de Eshofsestraat in Elst. Kent u de daders maar kennen zij u ook? Bel dan 0800-7000 of kijk op www.meldmisdaad.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - Bemmelnaar aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 15-08-2004

Een 45-jarige man uit Bemmel is zaterdagavond in zijn woonplaats door de politie aangehouden in verband met huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 39-jarige echtgenote bij een ruzie in de echtelijke woning te hebben mishandeld. De vrouw waarschuwde na het voorval zelf de politie, die de man vervolgens in de woning aanhield. Het slachtoffer was voor zover zichtbaar niet ernstig gewond maar deed wel aangifte. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Duiven - vrouw aangehouden na bestelen werkgever
Publicatiedatum: 15-08-2004

De politie heeft vrijdagmiddag een 52-jarige vrouw uit Pannerden aangehouden op verdenking van diefstal van haar werkgever. De vrouw zou geld hebben gestolen uit de fooienpot van een horecazaak in de gemeente Duiven, waar ze werkzaam was. De uitbater van de zaak merkte dat er regelmatig geld uit de fooienpot van de zaak verdween en stelde zelf een onderzoek in. Daarbij kwam de verdenking op de Pannerdense te liggen. De vrouw ontkende aanvankelijk, waarop de politie werd ingeschakeld. Die hield de vrouw aan. Later gaf de vrouw toe het geld te hebben ontvreemd. Het geld, enkele tientallen euro's werd later teruggevonden op een plaats waar de verdachte Pannerdense het had verstopt. De vrouw is na verhoor weer vrijgelaten en kreeg in overleg met justitie een dagvaarding uitgereikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - dagvaarding na mishandeling huisgenote
Publicatiedatum: 15-08-2004

Een 48-jarige Westervoorter, die zaterdagochtend door de politie was aangehouden op verdenking van mishandeling van een huisgenote, moet binnenkort naar de rechter. Het slachtoffer, een 38-jarige vrouw, waarschuwde zelf de politie nadat ze door de Westervoorter zou zijn geslagen. De aanleiding daartoe zou te maken hebben met een ruzie tussen de Westervoorter en een gemeenschappelijke kennis, die ook in de woning verbleef. Toen de vrouw tussenbeide kwam om de ruzie te beëindigen moest ze dit bekopen met enkele klappen. Gewaarschuwde agenten hielden de Westervoorter in de woning aan. De man bekende later de mishandelingen en kreeg in overleg met justitie een dagvaarding uitgereikt. De Westervoorter is daarna weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - Nijmegenaar aangehouden na brengen Hitlergroet
Publicatiedatum: 15-08-2004

De politie heeft vrijdagavond op de Rijksweg Noord in Elst een 21-jarige Nijmegenaar aangehouden wegens belediging van agenten. De Nijmegenaar zou vanuit zijn auto de Hitlergroet hebben gebracht naar twee surveillerende agenten. De agenten lieten hierop de Nijmegenaar stoppen en hielden hem vervolgens aan. De man bleek na controle gesignaleerd te staan voor een geldboete van 225 euro na een eerdere veroordeling wegens belediging van politieagenten. De man mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau weer verlaten, na betaling van de eerder opgelegde boete. In overleg met justitie kwam daar een tweede boete bij van 220 euro. De man verklaarde weliswaar de Hitlergroet te hebben uitgebracht, maar naar niemand in het bijzonder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Giesbeek - alcoholcontrole op Rhederlaag

Publicatiedatum: 15-08-2004

De politie Gelderland-Midden heeft zaterdag, in samenwerking met haar collega's van de politie te water van het Korps Landelijke politiediensten, een alcoholcontrole uitgevoerd onder schippers op de Rhederlaag. In totaal ongeveer 30 schippers moesten een blaastest ondergaan. Eén van de schippers, een 36-jarige man uit het Duitse Essen, bleek onder invloed van alcohol. De man weigerde echter mee te werken aan het ademonderzoek. Bovendien wilde hij de vereiste bescheiden, zoals het vaarbewijs en het registratiebewijs van zijn boot, op verzoek ter inzage niet afgeven. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bij de controle werden verder twee waterskiërs bekeurd en kreeg een schipper een bekeuring wegens te hard varen. Ook werden diverse vissers gecontroleerd op het hebben van de vereiste papieren, maar daarbij werden geen overtredingen geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---