Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 15 augustus 2004

* DANCE PARADE
ROTTERDAM - Zaterdag trok tussen twaalf uur en zes uur de negende editie van de Dance Parade door de binnenstad. De parade verliep rustig met uitzondering van één incident op de Witte de Withstraat. Rond drie uur ontstonden hier enkele vechtpartijen waarbij feestgangers met elkaar op de vuist gingen. Toen politiepersoneel in wilde grijpen werd ook zij bekogeld met blikjes en stenen. Een politieman raakte licht gewond aan zijn hoofd. De Mobiele Eenheid greep gefaseerd in waarna de rust snel weerkeerde. Ook op het Schouwburgplein raakte een politieman licht gewond aan zijn been tijdens een opstootje. Rond zes uur arriveerde de stoet zonder problemen bij het festival terrein. Tijdens de Parade werden 24 personen gearresteerd, voor onder andere openlijke geweldpleging, mishandeling, Algemeen Plaatselijke Verordening en het springen vanaf de Erasmusbrug. Het feest het festivalterrein op Katendrecht is zonder grote incidenten verlopen. In totaal zijn er rondom deze gebeurtenis 37 personen aangehouden onder wie vier drugsdealers. Deze vier werden in verzekering gesteld.

* SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen vroeg omstreeks half zes werd op de Eendrachtsweg een 20-jarige Rotterdammer in zijn borst geschoten. De man werd door de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Hij verkeert niet in levensgevaar.
Het slachtoffer had in een bar ruzie gekregen met een bekende van hem. De ruzie ging over een al lang lopend conflict. Wat later komen beide mannen elkaar op straat weer tegen waarbij de ruzie kennelijk werd voortgezet. Hierbij werd het slachtoffer plotseling beschoten en werd hij in de borst geraakt. De schutter ging er vandoor. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.

* VIER GEWONDEN BIJ BRAND
ROTTERDAM - Door nog onbekende oorzaak ontstond zaterdagavond omstreeks half elf brand in een woning op de eerste verdieping van een pand aan de Rotterdamse Rijweg. Politiemensen haalden de bewoners uit de woning, die inmiddels de brand in een kamer zelf al hadden geblust. De gewaarschuwde brandweer deed de nablussing. Twee mannen, 71 en 37 jaar oud, een 37-jarige vrouw en een 5-jarig jongetje werden in verband met ingeademde rook en brandwonden ter behandeling overgebracht naar het St.Franciscus Gasthuis.
* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft het afgelopen weekeinde in samenwerking met de Bereden Brigade, toezicht gehouden in het centrum van Rotterdam in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. Er werden in totaal negen personen aangehouden onder andere voor mishandeling, openlijk geweld en straatroof. Er werden 46 bekeuringen uitgeschreven door diverse (verkeers)overtredingen, terwijl 5 wildplassers op de bon gingen. Copyright © 2004 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer