1e persbericht van zondag 15 augustus 2004

Eindhoven 15-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na bedreiging

Op de Johannes Buijslaan is zaterdag rond 23.20 uur een 36-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen en uitschelden van een 25-jarige buurtbewoonster. Ook zou hij blikjes en flesjes bier in de richting van de vrouw hebben gegooid. De vrouw werd niet geraakt. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Overlastveroorzaker aangehouden

Op de Mathys de Layenslaan is zondag rond 3.10 uur een 36-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De verdachte liep volgens getuigen in de eerder genoemde straat te schreeuwen en tegen geparkeerde autos te schoppen. Verder onderzoek wees uit dat de man stond gesignaleerd als ongewenst vreemdeling. Hij is de cel ingegaan en voor verder onderzoek overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na mishandeling vrouw

In een woning in Eindhoven Gestel is zaterdag rond 18.30 uur een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan en schoppen van zijn vrouw kort voor de aanhouding. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van handel in softdrugs aangehouden

Op een feestterrein aan de Genneperweg zijn zaterdag rond 20.00 uur een 47-jarige man en een 41-jarige vrouw uit Waalre aangehouden. Zij worden verdacht van het handelen in softdrugs op het terrein. Bij de man werden negen zakjes weed en negen joints aangetroffen en bij de vrouw achttien joints. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte aangehouden met autoradio en cds

Op de Piuslaan is zondag rond 2.00 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de verdachte met een gevulde tas fietsen en sprak hem aan. Bij controle bleek hij een autoradio en cds bij zich te hebben. Aan de autoradio was braakschade te zien. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Betrapt bij stelen kleding

De politie betrapte zaterdagavond op de Biesbosch drie mannen toen zij kleding wegnamen uit een kledingcontainer. Toen zij de politie zagen zette het drietal het op een lopen. Na een korte achtervolging kon op de Brouwhorst rond 22.10 uur een 35-jarige verdachte Pool aangehouden worden. De andere twee mannen zagen kans om te ontsnappen. Op een parkeerplaats aan de Biesbosch werd een Poolse auto aangetroffen. Bij controle bleek een 43-jarige Pool in de auto te zitten. Ook hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal. In de auto werden diverse zakken met kleding gevonden. De auto en de kleding zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Verdachten met gestolen fietsen aangehouden

De politie zag zondagochtend op de Eikendreef drie mannen fietsen waarvan één een mountainbike op zijn schouder had. Bij het zien van de politie werd de fiets op de weg gegooid en probeerde het drietal te ontkomen. Dit mislukte. De drie verdachte Helmonders (18, 22 en 25 jaar) werden rond 3.45 uur op de Eikendreef aangehouden. De 25-jarige Helmonder bleek ook nog op een fiets te rijden met een opengebroken slot. De verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Snelheidscontrole

Op het Bogardeind zijn zaterdag tussen 14.30 en 16.30 uur 1.751 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 117 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Leende / Eindhoven: Verdachte aangehouden na vernieling auto

In zijn woning in Eindhoven Strijp is zondag rond 00.30 uur een 16-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een geparkeerde auto aan de Dorpstraat in Leende eerder die nacht. De verdachte liep samen met nog een aantal andere jongens over de Dorpstraat in Leende toen hij ineens op een geparkeerde auto sprong. Hij viel en vernielde de voorruit van de auto. De verdachte is vervolgens op zijn scooter er vandoor gegaan. Hij is op het politiebureau verhoord waarna hij weer naar huis mocht. De zaak wordt via HALT afgehandeld.

Luyksgestel: Aanhouding na ernstige mishandeling vrouw

In een woning in Luyksgestel is zaterdag rond 21.15 uur een 50-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 39-jarige vrouw kort voor zijn aanhouding. De vrouw werd geslagen en geschopt. Ze liep diverse verwondingen aan haar hoofd op en is overgebracht naar het ziekenhuis. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Nuenen: Snelheidscontrole

Op de Europalaan zijn zaterdag tussen 11.45 en 13.15 uur 636 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 56 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u.

Oirschot: Dronken automobilist botst tegen boom

Op de Kanaaldijk-Noord is zondag rond 2.30 uur een 22-jarige automobilist uit Oirschot de controle over zijn voertuig verloren en tegen een boom gebotst. Hij had last van rug en nek en werd ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld. De man bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 2,30 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Aanhouding na huiselijk geweld

In een woning in Valkenswaard is zondag rond 1.45 uur een 43-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 40-jarige vrouw eerder die avond. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.