Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk - Amersfoorter na achtervolging aangehouden
Publicatiedatum: 15-08-2004

De politie in Nijkerk heeft in de nacht van zaterdag op zondag in samenwerking met haar Amersfoortse collega's in Hooglanderveen een zeventienjarige man uit Amersfoort aangehouden wegens onder meer gevaarlijk rijgedrag en het negeren van een stopteken. De Amersfoorter trok omstreeks half één de aandacht van surveillerende agenten toen hij met hoge snelheid en zonder verlichting over de Amersfoorterweg in Nijkerk reed. De agenten zetten de achtervolging in om de bestuurder tot staan te brengen en hem op zijn rijgedrag aan te spreken. De Amersfoorter had kennelijk andere plannen en weigerde te stoppen. Na een achtervolging wisten de agenten hem in Hooglanderveen tot staan te brengen. Daar liet hij echter zijn auto achter en sprintte er te voet vandoor. In de auto werden nog twee andere inzittenden aangetroffen. Met hulp van de collega's uit Amersfoort werd de zeventienjarige op de Brenninkmeijerlaan lopend aangetroffen. Van alcoholgebruik bleek evenwel geen sprake. Wel bleek de Amersfoorter niet in het bezit van een rijbewijs. De auto werd afgesleept voor technisch onderzoek, tegen de Amersfoorter wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaar aangehouden na bedreiging horecaportier
Publicatiedatum: 15-08-2004

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige Edenaar in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou op het Maandereind een portier van een horecazaak hebben bedreigd met geweld. Surveillerende agenten waren die nacht getuige van een opstootje voor de horecazaak. Uit verklaringen van onder meer de portier bleek dat de Edenaar zich in de zaak had misdragen nadat hij kennelijk teveel gedronken had. Toen de man door de portier na vergeefse waarschuwingen de zaak werd uitgezet zou hij de portier gedreigd hebben 'af te maken'. Vervolgens ontstond er voor de deur een schermutseling, waarbij de partijen door de agenten werden gescheiden. De Edenaar werd daarbij aangehouden en is later ingesloten. Door de portier is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - man aangehouden wegens belediging

Publicatiedatum: 15-08-2004

Een 21-jarige Wageninger is zondagochtend door de politie aangehouden wegens belediging van agenten. Een surveillerende agenten zag omstreeks vijf uur in de ochtend een man op een fiets twee lopende vrouwen lastig vallen. Zo zou hij hen belet hebben verder te lopen door dwars voor hen te gaan staan. De agenten sprak de man, naar later bleek de 21-jarige Wageninger, over zijn wangedrag aan. De Wageninger was het daar kennelijk niet mee eens en repliceerde dat de politie hem niet hoefde te vertellen wat hij wel en niet mocht doen. Daarbij schold hij de agent uit ten overstaan van omstanders. De Wageninger werd hierop aangehouden. De man is later met enkele boetes naar huis gestuurd: een voor het veroorzaken van overlast aan andere weggebruikers, de ander voor de belediging. De man moet nu 275 euro betalen. Niet betalen levert een gang op naar de rechter.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - vrouwen betrapt op winkeldiefstal

Publicatiedatum: 15-08-2004

Een 20-jarige vrouw uit Lunteren en een 15-jarig meisje uit Barneveld zijn vrijdagavond op de Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Winkelpersoneel van een modezaak betrapt de 20-jarige toen zij de zaak uit liep met kleding zonder te betalen. De vrouw werd vervolgens in de kraag gevat en later aan gewaarschuwde agenten overgedragen. Toen bleek dat ook de tweede verdachte, de 15-jarige Barneveldse, bij de zaak betrokken was geweest. Zij stond buiten de zaak te wachten en werd ook aangehouden. Later bleek dat het tweetal voor ruim 150 euro aan kleding had gestolen. Een deel van de buit bleek buiten de zaak verstopt te zijn maar kon worden teruggevonden. Beide vrouwen bekende hun aandeel in de zaak en zijn na verhoor heengezonden. Justitie beslist wat er verder met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Utrechter opgepakt wegens dronkenschap
Publicatiedatum: 15-08-2004

De politie in Wageningen heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Bevrijdingsstraat een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens openbare dronkenschap. Surveillerende agenten zagen de man op de Bergstraat op straat liggen. Toen ze hem wilden aanspreken ging de man er vandoor richting centrum. Op de Bevrijdingsstraat kregen de agenten de man te pakken, die vervolgens een slaande beweging naar een van de agenten maakte. Hierop werd de Utrechter aangehouden, hij bleek onder invloed van alcohol. De man is later met een proces-verbaal wegens dronkenschap naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---