Politie Zaanstreek-waterland


10:52 13-AUG-04
loc.: ZAANDAM, A7

Vrachtwagen zwaar beschadigd

Een 24-jarige vrachtwagenchauffeur uit Montfoort raakte in de oprit naar de A8 door nog onbekende oorzaak de macht over zijn stuur kwijt waardoor de vrachtwagencombinatie schaarde en de vangrail ramde. De vrachtwagen raakte zwaar beschadigd, de chauffeur bleef ongedeerd. Mogelijk dat het natte wegdek de chauffeur parten heeft gespeeld.
De politie onderzocht samen met de Rijksverkeersinspectie de tachograafgegevens. Er werden geen onregelmatigheden vastgesteld.
De brandweer kwam ter plaatse om maatregelen te treffen in verband met een scheur in de dieseltank. Vermoedelijk is een deel van de diesel in de berm gelopen.

12:36 13-AUG-04
loc: ASSENDELFT, SAENREDAMSTRAAT

Vrachtwagen beschadigd spoorboom

Een vrachtwagen met oplegger uit Turkije wist een sluitende overwegboom niet meer te ontwijken waardoor deze aan de rechterzijde van de overweg beschadigde. De 50-jarige chauffeur had nog wel geprobeerd gas te geven toen de lichten waren gaan branden, maar kon niet meer verkomen dat de slagboom de oplegger niet raakte. De vrachtwagen draaide de overweg op van de Provincialeweg in de richting van Assendelft.

18:37 13-AUG-04
loc.: NOORDBEEMSTER, SCHERMERHORNERWEG, WESTDIJK

Aanrijding op kruising

Op de kruising van de Schermerhornerweg en de Westdijk deed zich een ongeval voor waarbij een 40-jarige vrouw uit Hoorn en haar twee kinderen van 9 en 11 jaar gewond raakten. Een 21-jarige man uit Middenbeemster verleende vermoedelijk geen voorrang op de kruising omdat hij de naderende auto over het hoofd zag. Hij raakte vervolgens de auto van de vrouw uit Hoorn in de flank.
Met pijnklachten aan bekken en hoofd werden vrouw en kinderen overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

14:19 14-AUG-04
loc.: MIDDENBEEMSTER, A7

Drie gewonden bij eenzijdige aanrijding

De specialisten van de afdeling verkeersondersteuning van de Politie Zaanstreek-Waterland deden onderzoek naar een eenzijdig ongeval op de A7. Drie inzittenden van een personenwagen raakten daarbij licht gewond nadat hun voertuig de vangrail in de middenberm had geraakt en de over de kop was geslagen. De bestuurder, een 49-jarige man uit Purmerend raakte vermoedelijk de macht over het stuur kwijt.
Twee jongens van negen en tien jaar werden, evenals de bestuurder, met kneuzingen en een lichte hersenschuddingen overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.
De chauffeur droeg een gordel, de jongens op de achterbank droegen deze niet.

23:59 14-AUG-04
loc.: WORMERVEER, KROMMENIEERWEG

Inzet speurhond na schoolinbraak

Met behulp van een speurhond deed de politie onderzoek in de omgeving van een school naar aanleiding van een poging tot diefstal uit een van lokalen. Onbekenden verbraken een nooddeur waarna zij in een lokaal met computerapparatuur voorbereidingen troffen om computers weg te nemen. Kennelijk werden de verdachten gestoord daar er geen goederen bleken weggenomen.
De zoekactie leverde niets op.

01:59 15-AUG-04
loc: ZAANDAM, OOSTKADE, ZUIDDIJK, ROZENGRACHT

Politie controleert horeca

De politie controleerde diverse horecagelegenheden aan de Oostkade, Zuiddijk en Rozengracht op de naleving van de vergunningvoorwaarden, waaronder de sluitingstijden.
Politieagenten constateerden deze nacht tot tweemaal aan toe dat er in een gelegenheid aan de Rozengracht alcohol werd geschonken en gegokt. Beide zaken zijn in strijd met de exploitatievergunning. De agenten lieten de zaak na de tweede overtreding direct sluiten. Tegen de exploitant wordt proces verbaal opgemaakt.
Ook een pizzeria aan de Zuiddijk werd door de politie ontruimd en gesloten. Dit op basis van het herhaaldelijk constateren van het ontbreken van de verplichte bedrijfsleiding.

02:50 15-AUG-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT

Aanhouding na vernielen cafédeur

De politie hield een 43-jarige man uit Purmerend aan die bij een café een ruit vernield had met een baksteen. De verdachte was door een portier uit de horecagelegenheid gezet. Daar dit vermoedelijk hardhandig was gegaan was de man uit woede de zaak te lijf gegaan.
Na verhoor is de betrokkene heengezonden.


---- --