Politie Drenthe

zondag

Assen 15-08-2004

Met drank op in de sloot

ROLDE - Een 48 jarige automobilist uit Emmer Compascuum kreeg zaterdagnacht een boete van 190 euro omdat hij met ongeveer 0,7 promille alcohol achter het stuur had gezeten. De man verloor in dichte mist de controle over zijn auto toe hij op de N33 bij Rolde een vrachtauto inhaalde. Hij belandde links van de weg in de bermsloot.

Snelrecht voor winkeldief

ASSEN - Een 30 jarige inwoner van Assen kreeg van de politie een dagvaarding voor snelrecht nadat hij door het personeel op heterdaad was betrapt bij de diefstal van vier batterijen bij een bouwmarkt in Assen. De batterijen kostten 5.49 euro.

Politie houdt cafébezoekers aan wegens geweldpleging

ROLDE - De politie heeft zaterdagnacht in een bar in Rolde een 35 jarige inwoner van Assen en twee inwoners van (35 en 39) Rolde aangehouden en in verzekering gesteld. De politie was rond 03.00 uur naar de bar geroepen omdat de man uit Assen zonder aanleiding een andere barbezoeker meerder klanten zou hebben mishandeld. De politie werd bij de aanhouding van de Assenaar gehinderd door het tweetal uit Rolde. Wegens het opzettelijk belemmeren van de werkzaamheden van de politie zijn ook zij aangehouden.

In de cel wegens mishandelen en beledigen politie

COEVORDEN - de politie heeft zaterdagavond een 18 jarige inwoner van Coevorden aangehouden en ingesloten wegens het mishandelen en beledigen van agenten. Surveillerende agenten zagen in de Bentheimerstraat een paar jongens vechten. Toen ze de vechtenden uit elkaar wilden halen richtte de woede van de 18 jarige zich op de agenten. Ze werden uitgemaakt voor kankerwouten en een vrouwelijke agent moest het doen met kuthoer. De arrestanten bewaker die hem insloot werd uitgemaakt voor Hitler.Hij schopte en trapte zo om zich heen dat de vrouwelijke agent zodanig letsel opliep dat ze zeker een week rust moet nemen.

Politie vindt harddrugs in kindersurprise eitje

ZUIDLAREN - De politie heeft zondagmorgen tegen zes uur een 41 jarige inwoner van Annen aangehouden wegens het bezit van vermoedelijk cocaïne. De drugs werden gevonden toen in een bar in Zuidlaren door de portier aangetroffen in een sleuteltasje. Het ging om 11 zogenaamde bolletjes. Ze waren verstopt in een plastic speelgoed eitje. De man bekende dat het om coke ging. Volgens hem waren de bolletjes voor eigen gebruik. Hij deed er vrijwillig afstand van.

Op straat drinken beboet

ASSEN - De politie heeft zaterdagmiddag in de Asser binnenstad twee Assenaren bekeurd omdat ze in de Neptunuspassage in het openbaar bier zaten te drinken. De politie trad op naar aanleiding van klachten van het winkelend publiek.