Politie Zuid-Holland-Zuid

15/8 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

15-08-2004 - Persberichten district I

STEEKPARTIJ (vervolgbericht 12 augustus 2004)
DORDRECHT De politie zoekt in het onderzoek naar een steekpartij getuigen. Een 47-jarige man uit Dordrecht meldde bij de politie het incident. De steekpartij gebeurde op woensdagmiddag 11 augustus 2004 omstreeks 14.00 uur op de hoek Frank van der Goesstraat met de Thorbeckeweg in Dordrecht. Politiemensen stelden daar een onderzoek in. Waarschijnlijk reed de 24-jarige later aangehouden verdachte in een kleine witte personenauto. Hij kreeg onenigheid bij de kruising met een 30-jarige man uit Dordrecht die met een kleine grijze personenauto was. De 30-jarige raakte gewond en liep snijwonden op. Getuigen die iets zagen of weten kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

AANHOUDING NA BEDREIGING
DORDRECHT- De politie heeft vrijdagavond 13 augustus een 51-jarige man uit Alblasserdam in Dordrecht aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 34-jarige man uit Dordrecht meerder malen telefonisch te hebben bedreigd met de dood en vernieling van zijn eigendommen. De verdachte is van mening dat hij nog geld te goed heeft van het bedrijf waar het slachtoffer voor werkt. Hij is in verzekering gesteld.

DIERENAMBULANCE BIJ ONGEVAL
ZWIJNDRECHT- Vrijdagavond 13 augustus rond 23.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de A16. Een 46-jarige vrouw uit Warmond verloor vermoedelijk door aquaplanning de macht over het stuur, raakte de geleiderail en de auto kwam op zn zijkant terecht. Een 51-jarige bestuurder uit Arendonk kon de auto niet meer ontwijken. Deze auto is over de kop gegaan. Beide betrokkenen zijn bij het ongeval niet gewond geraakt. Wel de hond van de 46-jarige vrouw. De dierenambulance is voor het dier ter plaatse gekomen.

AANRIJDINGEN POLITEVOERTUIGEN
DORDRECHT- Vrijdagavond 13 augustus kwam er een melding binnen dat er geschreeuw en glasgerinkel uit een woning aan het Admiraalsplein kwam. Ter plaatse kwam er een man uit de woning die zich gelijk dreigend opstelde. De man was niet te kalmeren en is uiteindelijk geboeid naar het dienstvoertuig overgebracht. Toen de agenten met hem wegreden was hij aanvankelijk rustig, maar ineens begon hij wild te schoppen. Hij schopte de collega die naast hem zat in het gezicht en op het lichaam. De agenten hebben vervolgens de assistentie van collegas gevraagd. Onderweg naar deze spoedmelding hebben tijdens een heftige regenbui twee dienstvoertuigen een aanrijding gekregen. Een aanrijding ontstond op de kruising van de Laan der Verenigde Naties met de SM Hugo van Gijnweg. Een 38-jarige man uit Dordrecht stond daar voor het stoplicht te wachten. Toen het groen werd trok hij op en zag de politiewagen, bestuurd door een 36-jarige agente, over het hoofd die de kruising op reed. Een 30-jarige vrouw uit Dordrecht die bij de man in de auto zat is met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Zij kon na behandeling het ziekenhuis verlaten. De politie-agente raakte gewond aan haar been en is in het ziekenhuis behandeld. Een tweede aanrijding vond plaats op de Dubbeldamseweg Zuid. Een 27-jarige agent raakte met het dienstvoertuig even na de tunnel door aquaplanning in een slip en raakte een auto, bestuurd door een 54-jarige man uit Dordrecht. Hierbij was alleen sprake van materiële schade. De agenten bij het Admiraalsplein zijn ondertussen geassisteerd door andere collegas en de verdachte is overgebracht naar het bureau. Het gaat om een 29-jarige man uit Dordrecht, die zwaar onder invloed van alcohol was.

GESLAGEN MET PAAL
DORDRECHT- Op de Aagje Dekenstraat is zaterdagavond 14 augustus een 39-jarige Dorthenaar met een 1,5 meter lange paal op zijn hoofd geslagen door een 23-jarige plaatsgenoot. Er was op die straat een feestje aan de gang en de bewoners hadden meubilair op straat gezet zodat autos er wel langs konden maar langzaam moesten rijden. Dit hadden ze gedaan ter bescherming van de kinderen die er rondliepen. De verdachte was s-middags al langs komen rijden en was aangesproken door het slachtoffer omdat hij te hard reed. Rond 17.30 uur kwam hij terug met een paal van 1.5 meter waarmee hij het slachtoffer op het hoofd sloeg. De ambulance is ter plaatse geweest om het slachtoffer te behandelen, hij had sneetjes in zijn hoofd en schaafwonden. De verdachte heeft zich later op de avond vrijwillig gemeld op het politiebureau en is aangehouden.

VECHTPARTIJ
DORDRECHT- Zaterdagavond 14 augustus is er op het Scheffersplein een vechtpartij geweest tussen portiers van een horecagelegenheid en twee 30-jarige Dorthenaren. Toen de politie ter plaatse kwam stond een van de twee mannen een fiets tegen de deur van de horecagelegenheid te gooien. Hij liet de fiets niet vallen ondanks meerdere waarschuwingen. Een van de agenten heeft vervolgens pepperspray gebruikt. Echter ook hier was de man niet gevoelig voor en hij probeerde weg te rennen. Meerdere mensen op het terras gingen zich er mee bemoeien en zij pakten de man vast. Beide heren zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau.

STENENGOOIERS AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op de Laan der Verenigde Naties heeft de politie zondag 15 augustus rond 1.30 uur een groep van zes jongens en een meisje aangehouden die stenen gooiden naar langsrijdende autos. Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag waren al meldingen binnengekomen dat er stenen gegooid werden door een groep jongens. De politie had ze toen niet te pakken gekregen. Zondag 15 augustus is de politie met een opvallend voertuig naar de Laan der Verenigde Naties gegaan nadat de meldingen waren binnengekomen. Toen de jongens de politie zagen, vluchtten zij zoals verwacht. Echter ze hadden er niet op gerekend dat de politie met meerdere voertuigen naar de melding was gegaan en ze even verder stond op te wachten. Ze zijn allen op de Kofstraat aangehouden. Ze zijn allen afkomstig uit Dordrecht, het meisje is 15 jaar, de jongens: 13, 16, 17, 18, 20 en 23 jaar oud.