Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, zondag 15 augustus

Den Helder 15-08-2004 - 15.30 uur

Diefstal auto

Schagen, zaterdag 14 augustus 2004.

Zaterdagmiddag ontdekte de eigenaar van een personenauto dat zijn voertuig was verdwenen. Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur had hij zijn auto geparkeerd op de Christoffelhof. Vanmorgen was het voertuig weg. Het gaat om een Volkswagen, type Golf. De auto is rood van kleur en voorzien van het kenteken FS-PP-79.

Man aangehouden in gestolen auto

Den Helder, zaterdag 14 augustus 2004.

Zaterdagmiddag werd een 22-jarige man uit Lelystad aangehouden op de Gravenstraat. Surveillerende agenten zagen de man daar rijden als bestuurder van een personenauto. Op de auto waren gestolen kentekenplaten gemonteerd. De eigenaar had kort daarvoor aangifte gedaan van diefstal van deze platen. Tijdens het onderzoek bleek dat de auto waarin de verdachte reed op 30 juli van dit jaar was gestolen in Callantsoog. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politie en daar ingesloten.

Man aangehouden na vechtpartij.

Schagen, zondag 15 augustus 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 22-jarige man uit Schagen aangehouden op de Nieuwstraat. Kort daarvoor was de man betrokken bij een vechtpartij op de Nieuwstraat. Toen een 20-jarige jongen uit Schagen de vechtende wilde scheiden werd hij door de verdachte hard in het gezicht geslagen. Hierdoor raakte hij gewond aan zijn oog en neus. De verdachte is hier op door een horecamedewerker aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Brandende caravan achter rijden auto

Nieuwe Niedorp, zondag 15 augustus 2004.

Zondagmorgen zagen medeweggebruikers dat een caravan die achter een auto was gekoppeld, in brand stond. De combinatie reed over de Provincialeweg N242 en werd door de politie aangetroffen op de carpoolplaats ter hoogte van de Leyerdijk. De brandweer heeft het vuur geblust. De caravan werd volledig vernield. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de bestuurder, een 21-jarige inwoner van Nieuwe Niedorp, over een afstand van ongeveer 6 kilometer met de brandende caravan was blijven rijden. Hierdoor waren een groot aantal branden onderdelen op de rijbaan terecht gekomen. Tevens bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 245 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l. Gezien het rijgedrag en het feit dat hij alcohol had gedronken werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.