Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, zondag 15 april

Hoorn 15-08-2004 - 15.30 uur

Man aangehouden na diefstal kratten

Oosterblokker, zaterdag 14 augustus 2004.

Zaterdagavond werd een 33-jarige man uit Hoorn aangehouden op een bedrijventerrein aan de Veilingweg. Eerder die dag hadden getuigen gezien dat de man een viertal kratten met lege frisdrankflessen van het terrein had weggenomen. Deze kratten had hij ingeleverd bij een winkel in Hoorn. Een paar uur later werd de man weer op hetzelfde bedrijventerrein aangetroffen. Toen hij zich ontdekt voelde vluchtte hij maar kon door omstanders worden aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij in de loop van de avond in verzekering gesteld.

Man aangehouden na huiselijk geweld

Andijk, zaterdag 14 augustus 2004.

Zaterdagavond is een 43-jarige man uit Andijk in zijn woning aan de Elsenhout aangehouden nadat hij zijn vrouw en dochter had mishandeld. Het gezin bevond zich in de woning toen de man plotseling in woede ontstak en de vrouw begon de slaan. Ook toen de vrouw naar buiten vluchtte bleef de man door gaan met slaan. Hierbij maakte hij gebruik van een verkeerspaaltje. Toen de dochter haar moeder te hulp wilde komen werd zij eveneens door haar vader. Nadat zowel de vrouw als de dochter wisten te ontkomen koelde de man zin woede op twee paarden door ze te slaan. De man is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de loop van zondagmorgen is hij in verzekering gesteld.

Meisje mishandeld en beroofd

Hoorn, zaterdag 14 augustus 2004.

Zaterdagavond is een 15-jarig meisje uit Zwaag mishandeld en van haar mobiele telefoon beroofd. Het meisje liep omstreeks 19.30 uur, over de Grote Noord toen zij ter hoogte van supermarkt Deen werd ingehaalde door drie jongens. Die duwden het slachtoffer waardoor zij ten val kwam. Terwijl zij op de grond lag werd zij geschopt en geslagen. Eén van de verdachten pakte vervolgens het mobieltje van het slachtoffer waarna de drie jongens wegrenden en verdwenen in het steegje tussen V&D en Douglas. De daders zijn blanke jongens van ongeveer 17 jaar oud. Eén van hen had een piercing aan de rechter kant van zijn neus. Een andere droeg een goudkleurig oorknopje in zijn rechter oor en de derde had een opvallende bruine moedervlek links boven zijn lip. Deze verdachte had ook een tatoeage op zijn linker bovenarm. Eventuele getuigen van deze berovingen/mishandeling of mensen die iets kunnen vertellen over de identiteit van één van de daders worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844.

Echtpaar overvallen

Hoorn, zondag 15 augustus 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een echtpaar op de Sebastiaan Centenweg overvallen. Op het moment dat zij hun woning wilden binnen gaan werden zij geconfronteerd met drie mannen. Eén van hen bedreigde het stel met een vuurwapen. Zij eisten de tas die de vrouw bij zich droeg. Toen deze die niet af wilde geven begonnen twee verdachten aan de tas te trekken waardoor de vrouw uiteindelijk los moest laten. Vervolgens renden de drie weg de Frieseweid op. Van de drie mannen is geen goed signalement beschikbaar.

Drie aanhouding na vechtpartij

Wervershoof, zondag 15 augustus 2004.
In de nacht van zaterdag op zondag ontstond na afloop van de kermis een vechtpartij op de Hoek. Hierbij werden in totaal drie personen aangehouden. Een 16-jarige jongen uit Bovenkarspel werd aangehouden omdat hij werd verdacht van een mishandeling. De jongen werd aangehouden door een medewerker van een horecabedrijf. Bij het overbrengen van deze verdachte werd de politie belemmert in haar werk door een 20-jarige broer van de verdachte. Hij greep een agente van achteren bij haar keel toen zij bezig was de andere verdachte in bedwang te houden Ook hij werd aangehouden. De derde verdachte, een 21-jarige man uit Hoogkarspel bemoeide zich hinderlijk met het politiewerk en wilde zich, ook na sommatie niet verwijderen. Ook deze man werd aangehouden. Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Twee personen werden door een politiehond gebeten. Van één van deze personen werd een trui vernield. De andere raakte gewond aan zijn arm. Hij is aan zijn verwonding geholpen.