Politie Zeeland


O-8259-2004 Bekeuringen Oosterscheldebekken
Op zaterdag en zondag zijn bij diverse controles bekeuringen uitgeschreven door de politie in het district Oosterscheldebekken.
In Lewedorp werd een radarcontrole gehouden op de Postweg. Hier werden 490 voertuigen gecontroleerd en bleken er 45 te hard te hebben gereden. In Wolphaartsdijk, op de Nieuwedijk, reden 71 van de 605 gecontroleerden te hard. In Bruinisse, op de Grevelingendam werden 1089 voertuigen gecontroleerd en reden 17 te hard. In Schuddebeurs, op de Kloosterweg reden 38 van de 524 gecontroleerde voertuigen te hard. In Zierikzee werd op de Lange Blokweg gecontroleerd, daar hebben 212 bestuurders een bekeuring gekregen. In Colijnsplaat reed een personenauto links langs een verkeersgeleider, vermoedelijk omdat hij niet in een rij auto's wilde wachten. Hij kreeg een bekeuring ter waarde van 45 euro. In Krabbendijke, op de N289, werd een bromfietser bekeurd omdat hij te hard reed, ook werd een automobilist bekeurd omdat hij geen gordel droeg. In Goes in de Nieuwstraat werd een bestuurder van een bromfiets bekeurd omdat hij geen verlichting voerde, geen verzekeringsplaatje op zijn brommer had, een gladde achterband had en hij had een zelf gefabriceerd luchtinlaatsysteem op zijn brommer zitten. De brommer is uit het verkeer genomen voor technisch onderzoek. In de Van der Spiegelstraat in Goes werd een bromfietser bekeurd omdat zijn brommer een te hoog vermogen had. Tot slot werd in Renesse, op de Korte Reke, nog een bekeuring uitgedeeld aan een snorfietser die zonder geldige verzekering op zijn voertuig reed.

W-8260-2004 Ongeval op Nollestrand
Tijdens opruimwerkzaamheden na het Sunburnfestival op het Vlissingse Nollestrand in de nacht van zaterdag op zondag, is een heftruck gekanteld.
De 33-jarige Vlissingse bestuurder van de heftruck reed een helling op en hierbij kantelde zijn voertuig. De bestuurder raakte gewond aan zijn hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis. Door de val zijn wat vloeistoffen uit de heftruck gelopen, deze zijn door de brandweer opgeruimd.

O-8261-2004 Aangehouden na diefstal vlag
In Goes, op de Turfkade, is zaterdagnacht omstreeks 2.10 uur een 20-jarige man uit Nijmegen aangehouden op verdenking van diefstal van een vlag.
De man verklaarde dat hij de vlag had gevonden. Hij heeft een boete van 55 euro betaald en is weer naar huis gestuurd.

W-8262-2004 Radarcontroles Middelburg
Op de Torenweg in Middelburg werd zaterdag een snelheidscontrole gehouden.
Bij deze controle werden 790 voertuigen gecontroleerd, 160 van hen reden te hard.
Op de Heuvelsweg in Middelburg werd ook een controle gehouden. Hier werden 1578 voertuigen gecontroleerd en reden 123 te snel.

O-8263-2004 Onder invloed Renesse
In Renesse, op de Stoofweg, werd een 26-jarige automobilist uit Gennep betrapt op het rijden onder invloed.
De man, zo bleek uit de blaastest, had ongeveer drie maal zoveel gedronken als is teogestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.