Politie Zeeland


O-8264-2004 Spookrijdster A58

Zaterdagnacht omstreeks 4.45 uur kreeg de politie de melding dat er een spookrijder op de A58 reed van Rilland naar Kruiningen.
Ter hoogte van Waarde probeerden agenten de automobilist te waarschuwen met lichtsignalen. De auto reed echter gewoon door. Zelfs nadat agenten naast de vrouw kwamen rijden met zwaailichten aan, bleef de vrouw gewoon doorrijden. Vervolgens zijn agenten de vrouw tegemoet komen rijden en hebben haar toch tot stilstand weten te brengen. De vrouw werd aangehouden en na een blaastest bleek dat de 41-jarige Belgische vrouw ruim drie maal zoveel alcohol te hebben gedronken als toegestaan. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.


O-8265-2004 Aangehouden na diefstal wieldoppen

Surveillerende agenten troffen in de nacht van zaterdag op zondag rond 2.00 uur twee fietsers zonder licht op de Wemeldingse zandweg in Wemeldinge.
Zij wilden beiden aanspreken op hun gedrag en zagen toen dat een van de mannen iets had weggegooid. De agenten zijn gaan zoeken en vonden vier wieldoppen van een personenauto in de berm van de weg. De twee mannen, beiden afkomstig uit de gemeente Kapelle, zijn aangehouden op verdenking van diefstal. Na verhoor zijn beide mannen weer naar huis gestuurd, tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-8266-2004 Mishandeling barkeepster Renesse
In Renesse, in een cafe aldaar, is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.00 uur een 22-jarige werkneemster van het cafe mishandeld.
De vrouw, afkomstig uit Burgh Haamstede, was aan het werk toen een jongen en een meisje naar haar bar toekwamen. Zij vroegen een doek, omdat de man een wond boven zijn oog had. De 22-jarige vrouw vertelde hen dat zij alleen maar vieze gebruikte doeken had. Hierop begonnen de twee te schelden en gooide de jongen een bierglas naar de werkneemster. Het meisje liep achter de bar en gaf de 22-jarige een trap in haar buik.

Z-8267-2004 Aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag
In Axel, op de Rooseveltlaan, is een 16-jarige bromfietser uit Axel aangehouden wegens het feit dat hij een gevaar op de weg vormde.
De jongen reed zaterdag rond 16.30 uur zigzaggend voor het politievoertuig uit waarin de agenten zaten die hem wilden controleren. Hij negeerde hierbij een stopteken. Hij sneed een bejaarde man de pas af, deze moest krachtig in de remmen om een aanrijding te voorkomen. Ook was de bromfiets niet verzekerd en droeg de verdachte geen helm. Hij was ook niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Ook zaten er ten onrechte oranje plaatjes op de brommer.
Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn brommer is voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

O-8268-2004 Onder invloed, 's-Heerenhoek
Op de Stoofweg in 's-Heerenhoek is een 19-jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed.
De man uit Heinkenszand reed in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 3.50 uur in zijn auto toen agenten hem wilden controleren. Ze namen bij de man een blaastest af waaruit bleek dat hij de toegestane norm ruim twee maal overschreed. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.