Politie Zuid-Holland-Zuid

15/8 Weekend Alblasserdam en Vijfheerenlanden

15-08-2004 - Persberichten district II

JONGEN ZWAARGEWOND
LEERBROEK- Vrijdagavond 13 augustus is een 17-jarige jongen uit Leerbroek zwaargewond geraakt na een ongeluk met zijn bromfiets. De jongen reed op de Leerbroekseweg en ging door nog onbekende oorzaak over de weg slingeren. Hij botste vervolgens frontaal op een boom. De jongen is met zeer ernstig letsel naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam gebracht.

POLITIEHOND SPOORT GESTOLEN MOTOR OP
ALBLASSERDAM- In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 augustus kwam een melding binnen dat er ingebroken werd in een winkel aan de West Kinderdijk. Toen de politie aan kwam rijden, kwam een motor hen op hoge snelheid tegemoet, rijdende zonder verlichting. De agenten zijn direct achter de motor aangereden, die vervolgens de A15 op reed tegen de rijrichting in. Daarna nam de motorrijder de oprit van Alblasserdam waar hij twee personenautos tegenkwam , en vervolgens nam hij de Edisonweg. Daarna raakten de agenten hem even kwijt, maar even later konden zij hem toch staande houden terwijl hij liep op het fietspad van de Edisonweg. De motor was nergens meer te bekennen en de verdachte wist van niets. Een politiehond heeft de motor, verstopt in bosjes 50 meter verderop, opgespoord. De motor bleek gestolen te zijn uit de winkel in Alblasserdam. De verdachte, een 19-jarige man uit s-Gravenhage is aangehouden en is in verzekering gesteld.

DOORRIJDEN NA AANRIJDING
SLIEDRECHT- Zaterdag 14 augustus rond 01.00 uur heeft de politie op de IJsvogel twee mannen van 24 en 29 jaar oud afkomstig uit Sliedrecht aangehouden. Even daarvoor hadden zij op de IJsvogel een geparkeerd staande auto aangereden en waren daarna doorgereden. De heren waren vervolgens de woning van een van hen aan de IJsvogel binnen gegaan. Aangezien ze de deur voor de politie niet open deden ook niet na herhaaldelijke verzoeken, is de deur geforceerd door de agenten. De verdachten zijn vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau

AUTO VAN DIJK
ARKEL- Een 22-jarige vrouw uit Leerdam en een 26-jarige man uit Leerdam zijn gewond geraakt bij een verkeersongeval. Dit gebeurde zaterdagmiddag 14 augustus rond 13.15 uur op het Rietveld. De vrouw zat aan het stuur en door nog onbekende oorzaak verloor ze de controle over het voertuig. De auto is vervolgens de dijk afgereden en over de kop gegaan. De vrouw is in het ziekenhuis opgenomen met een hersenschudding en verschillende kneuzingen. De man heeft alleen spierpijn aan het ongeval overgehouden.

FRANSMANNEN AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Zaterdagavond 14 augustus werd de politie gebeld omdat er op de Giessendamse Tiendweg een auto stond geparkeerd waarvan de inzittenden zich volgens de melder vreemd gedroegen. Ter plaatste bleek het te gaan om drie Franse mannen, waarvan twee zich niet konden legitimeren. Zij zijn vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het voertuig is doorzocht en daarin werd heroïne (ca. 12 gram) en cocaïne (ca.1,5 gram) aangetroffen. Daarna is ook de derde man aangehouden. Het gaat om drie Fransmannen van 22 en 26 (2x) jaar oud. Ze zijn alle drie ingesloten.

MAN IN BIL GESTOKEN
SLIEDRECHT- Agenten reden zondag 15 augustus rond 02.00 uur op de Stationsweg en zagen een vechtpartij tussen twee jongens, waarbij een van hen stekende bewegingen maakte. De agenten hebben de heren uit elkaar gehaald . Beiden hebben aangifte van mishandeling gedaan. Ze zijn allebei aangehouden en ingesloten. Aanleiding ruzie is nog niet duidelijk, beiden waren in ieder geval onder invloed van alcohol. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Sliedrecht en een 18-jarige jongen uit Sliedrecht. De 17-jarige jongen is tijdens de vechtpartij in zijn bil gestoken. Hij is behandeld bij de huisartsenpost.

MISHANDELING
SLIEDRECHT- Een 36-jarige inwoner van Sliedrecht heeft zaterdag 14 augustus aangifte gedaan van mishandeling. Hij verklaarde dat hij vrijdagavond 13 augustus op de Kerkbuurt door twee jongens op zijn gezicht is geslagen. Dit gebeurde nadat zij hem eerst beledigden en hij vroeg wat ze wilden. Het slachtoffer slaagde erin weg te lopen, maar werd achtervolgd door de twee jongens en nog drie andere jongens. Hij kreeg nog meer klappen en werd geschopt tegen heel zijn lichaam waaronder zijn hoofd. Daarna liep de groep weg. Het slachtoffer is naar een horecagelegenheid gegaan en is door bekenden naar de huisartsenpost gebracht, waar hij is behandeld aan letsel aan beide ogen, hoofd en beide benen. De politie heeft de zaak in onderzoek.