Politie Twente

Persberichten Politie Twente weekend 13 t/m 15 augustus 2004

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Geweld met letsel

Man in elkaar geslagen en gewond naar het ziekenhuis

Enschede

Op vrijdagavond omstreeks 20.10 uur werd bij de politie een mishandeling gemeld in de Stadsgravenstraat. De politie trof daar een man die op de grond zat en een bebloed gezicht had. Het slachtoffer, een 44-jarige Enschedeër was buiten kennis geweest en wist zich niets te herinneren. Hij is voor behandeling met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Getuigen wisten te melden dat het slachtoffer geslagen was door een andere man. Deze man was daarna weggelopen. Het signalement van deze man luidt: blanke man, stevig postuur, blond haar en gekleed in een blauwe spijkerbroek en wit T-shirt. Dit T-shirt zat onder het bloed. Tijdens het weglopen trok de man daar een blauw jasje van het merk Adidas overheen. De politie stelt een nader onderzoek in.(04-100592)

Aanhouding na mishandeling

Man gewond nadat hij door een kennis met een mes is gestoken

Almelo

Op vrijdag 13 augustus omstreeks 12.40 uur wordt bij de politie een mishandeling gemeld. Deze had plaats gevonden in een woning aan de Mezenstraat. Ter plaatse trof de politie een gewonde 31-jarige Almeloër aan. Hij bleek door een neef van hem, een 15-jarige Almeloër meerdere keren met een mes te zijn gestoken. Aanleiding was een conflict tussen beiden. Door alcoholgebruik liep een en ander uit de hand. De man werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Het neefje is daarop aangehouden en in verzekering gesteld. Hij is ingesloten om te worden voorgeleid. (04-100394)

Verdrinking in zwembad

Vierjarig jongetje verdronken in het zwembad

Enschede

Op vrijdag 13 augustus omstreeks 16.45 uur werd bij de politie een verdrinking gemeld. Op de camping Twente aan de Oude Deldenerweg was een 4-jarige jongen uit Senden (Dld) op de bodem van het zwembad aangetroffen. Onmiddellijk werd gereanimeerd, doch dit mocht niet meer baten. Het slachtoffer bleek reeds overleden. De familie van het slachtoffer was die middag omstreeks 16.00 uur op de camping aangekomen om met meerdere familieleden het weekend op de camping door te brengen. Nadat de 4-jarige na een korte tijd niet meer werd gezien, ging de vader bij het zwembad kijken en zag zijn zoontje op de bodem van het zwembad liggen. De andere kinderen hadden van het voorval niets gemerkt. (04-100517)

Man verdronken

Bejaarde man rijdt op zijn scootmobiel het kanaal in en verdrinkt

Reutum

Op zaterdag 14 augustus omstreeks 13.50 uur zien diverse getuigen dat er een scootmobiel in het water ligt aan de Kanaal Noordzijde. Vervolgens zien ze iets verderop een man in het water drijven. Het lukt de omstanders na veel moeite om de man op de wal te krijgen. Inmiddels was de ambulance ter plaatse en heeft nog getracht het slachtoffer te reanimeren. Dit mocht niet meer baten. Het slachtoffer, een 85-jarige man uit Reutum was reeds overleden. Het slachtoffer is op zijn scootmobiel vanaf de steile wal ongeveer twee meter naar beneden gereden en vervolgens in het water terechtgekomen. Het is niet bekend hoelang de man in het water heeft gelegen.(04-100870)

Auto uitgebrand

Auto totaal vernield door brandstichting

Almelo

Op zondag 15 augustus omstreeks 02.15 uur zien toevallig passerende politiemensen dat er vanonder een auto aan de Rietstraat rook vandaan komt. Met hulp van buurtbewoners proberen zij de brand te blussen. De in middels ter plaatse gekomen brandweer lukt het uiteindelijk het vuur te doven. De motor is grotendeels uitgebrand. De politie vindt daarbij sporen die wijzen op brandstichting. De eigenaar is op vakantie en moet nog op de hoogte worden gesteld. De politie zal een nader onderzoek instellen. (04-101089)

Winkeldief ontkomen

Personeel volgt een man na winkeldiefstal en krijgt een steen naar zijn hoofd

Almelo

Op zaterdag 14 augustus omstreeks 16.50 uur ziet het personeel van een winkel aan de Ootmarsumsestraat dat een man iets van de stelling wegneemt en in zijn tas stopt. Vervolgens loopt deze man de winkel uit en reageert verbaal zeer agressief tegen het personeel. Een van hen, een 18-jarige Almeloër volgt de winkeldief op enige afstand. De verdachte pakt op een bepaald moment een steen van de grond op en slaat de 18-jarige daarmee tegen zijn hoofd. Vervolgens stapt de verdachte in een langsrijdende auto en ontkomt. De auto rijdt weg in de richting van Het Slot. De politie constateert een flinke buil aan het hoofd van de 18-jarige. Het signalement van de verdachte luidt: Blanke dikke man, ong. 35 jaar oud en 1.85 m lang. Hij heeft kalend donker haar, een rond hoofd en een tatoeage op een van zijn bovenarmen. Hij was gekleed in een blauwe spijkerboek en wit T-shirt met donkere opdruk en droeg een gouden ketting. (04-100908)

Aanhouding na diefstal

Twee mannen aangehouden nadat ze schoenen uit een fietstas hadden gestolen

Enschede

Op zaterdag 14 augustus omstreeks 14.00 uur zet een 62-jarige vrouw haar fiets bij een modezaak aan het Van Loenshof en gaat daar naar binnen. Als ze na vijf minuten weer naar buiten komt, ontdekt ze dat haar zojuist gekochte schoenen, welke zij in de fietstas had laten zitten, verdwenen zijn. Ondertussen kreeg de verkoopster van deze schoenen twee mannen bij haar in de winkel met nieuwe schoenen, die zij willen ruilen. De verkoopster vertrouwt het niet en als de mannen de winkel hebben verlaten, belt zij de politie. Die kan daarop de twee verdachten, een 25- en 29-jarige uit Enschede, aanhouden. De 25-jarige kan na verhoor met een dagvaarding het bureau verlaten. De 29-jarige is een stelselmatige dader en wordt in verzekering gesteld. Hij wordt opgesloten om maandag aanstaande te worden voorgeleid. (04-100819)

Aanhouding na diefstal

Verdachte van diefstal bromfiets aangehouden

Hengelo

Op vrijdag 13 augustus omstreeks 12.30 uur wordt bij de politie gemeld dat er zojuist een bromfiets is gestald bij een winkel aan het Stationsplein. De staller gedraagt zich daarbij zeer verdacht en men vertrouwt het niet. De politie stelt een onderzoek in. Zij treffen daar een bromfiets aan, doch deze staat niet als gestolen gesignaleerd. Later die middag wordt er toch aangifte gedaan van diefstal. De bromfiets is dan echter verdwenen. De politie gaat daarna op onderzoek uit naar de verdachte. Aan de hand van het opgegeven signalement kan de politie de verdachte, een 21-jarige Hengeloër, omstreeks 16.25 uur op de Markt aanhouden. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. Bovendien heeft de verdachte nog een aantal boetes openstaan. (04-100393)


---- --