Politie Twente

Deel 2 van de persberichten Politie Twente weekend 13 t/m 15 augustus 2004:

Rijden onder invloed

Diverse automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol

Goor

Op vrijdag 13 augustus krijgt de politie een melding van een dronken automobilist op de Iependijk in Goor. Hij zou zich slingerend voortbewegen vanaf Hengevelde naar Goor. Ook zou de automobilist op de Hengevelderbrug met zijn auto tegen de vangrail zijn gereden. De politie weet de automobilist op de Iependijk te laten stoppen. Zij constateren inderdaad alcoholgebruik bij de 58-jarige man uit Goor, waarop ze de verdachte aanhouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,6 o/oo. Zijn rijbewijs wordt ingenomen en een proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-100584)

Oldenzaal

Op vrijdag 13 augustus controleert de politie op de Provinciale Rondweg N342 in Oldenzaal een 45-jarige automobilist uit Oldenzaal. De man staat met zijn auto in omgekeerde rijrichting in de bermsloot. De man verklaart vanaf de rotonde in een slip terecht te zijn gekomen en zodoende gedraaid en in de sloot terechtgekomen. De politie constateert bij de automobilist alcoholgebruik en houdt hem aan. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,8 o/oo. Zijn rijbewijs wordt ingenomen en proces-verbaal opgemaakt. De auto is uit de sloot getakeld en afgesleept. (04-100342)

Westerhaar-Vriezenveense Wijk

Op zondag 15 augustus omstreeks 02.20 uur vindt een eenzijdig verkeersongeval plaats op de N36. De politie treft een 28-jarige man uit Opheusden bij zijn auto aan, die met zijn auto in de sloot was gereden. Ook bij hem wordt alcoholgebruik geconstateerd. De politie houdt de man aan. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,5 o/oo. De verdachte blijkt een recidivist. Zijn rijbewijs wordt ingenomen en proces-verbaal opgemaakt. De auto is afgesleept. (04-101081)

Zenderen

Op zaterdag 14 augustus omstreeks 07.00 uur rijdt een 26-jarige Hengeloër met zijn auto tegen een winkelpui aan de Hoofdstraat in Zenderen. Daarbij is de rechter zijgevel en de etalage vernield. De 26-jarige blijkt onder invloed van alcohol en wordt aangehouden (de uitslag is niet bekend). Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-100725)

Schietincident

Meerdere woningen beschoten

Almelo

Op zaterdag 14 augustus omstreeks 02.00 uur komen bij de politie meerdere meldingen over schoten binnen aan de Thomas Ainsworthlaan. De politie stelt een onderzoek in en stelt vast dat er tenminste drie woningen zijn beschoten vanaf de zijde van de van Rechteren Limpurgsingel. In drie woningen wordt een kogel aangetroffen. Er is niemand gewond geraakt. Getuigen spraken over 5 tot 6 schoten. Er is echter door niemand gezien waar de schoten vandaan kwamen. Een nader onderzoek volgt. (04-100682)

Antennedief actief

Bij de politie werden meerdere aangiften gedaan van diefstal van autoantennes

Enschede

In totaal zeven personen deden bij de politie aangifte van diefstal van hun autoantenne. Alle aangevers hadden hun auto geparkeerd staan in de Dahliastraat. Een onbekende schroefde in de avond/nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus de antenne van de auto's. (04-100734)


---- --