Politie Zeeland


R-8269-2004 Onder invloed

In de regio Zeeland zijn dit weekend diverse personen betrapt op het rijden in/op hun motorvoertuig na het drinken van teveel alcohol.
In Grijpskerke, op de Loodholseweg werd zaterdagnacht rond 00.50 uur een 18-jarige bromfietser betrapt. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. De man kreeg een rijverbod van 1 uur.
In Hulst, op de Ijzerenhandstraat werd na een aanrijding zaterdagochtend omstreeks 05.00 uur een blaastest afgenomen van een 24-jarige man uit Rotterdam. Hieruit bleek dat hij twee maal zoveel had gedronken als is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van vier uur. Het voertuig van de man was dusdanig beschadigd dat deze is weggetakeld door een takelbedrijf.
In Clinge, in de Kijkuitstraat controleerden agenten in de nacht van zaterdag op zondag rond 2.40 uur een automobilist uit Belgie. De 64-jarige man moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij bijna vier keer zoveel had gedronken als toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
In Goes, op de Beatrixlaan zagen zaterdagnacht omstreeks 04.15 uur agenten dat een vrouwelijke automobilist een bocht zo ruim nam dat zij bijna tegen hekken aanreed. Zij hielden de auto staande en lieten de 42-jarige bestuurster uit de gemeente Kapelle blazen. Uit de test bleek dat zij ruim drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De vrouw wenste op geen enkele manier aan verder onderzoek mee te werken. Haar rijbewijs werd ingevorderd en zij kreeg een dagvaarding mee naar huis. De vrouw overweegt aangifte tegen de agenten, omdat zij zich onheus behandeld voelt.
Tegen alle betrokkenen wordt proces-verbaal opgemaakt.


O-8270-2004 Aanrijding personenauto/ree

Op de Gouweveerseweg heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.45 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een overstekende ree.
Een 25-jarige man uit Zierikzee meldde de aanrijding. De auto waarin hij reed was behoorlijk beschadigd. De ree heeft de aanrijding helaas niet overleefd.


O-8271-2004 Verkeersongeval Rilland

Op de A58, ter hoogte van Rilland, heeft zaterdagavond omstreeks 18.35 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.
Een 48-jarige vrouw uit Bergen Op Zoom reed met een caravan achter haar auto over de A58. Ter hoogte van Rilland begon de caravan te scharen en viel om op het wegdek. Hierdoor ontstond schade aan het wegdek. Ook de caravan is total loss verklaard. Hij raakte los van de koppeling en sloeg op de losbreekreminrichting. Beide voertuigen kwamen in de berm tot stilstand.