Sebastiaan Bleekemolen verstevigt leidende positie in Clio Cup

Sachsenring, 15 augustus 2004. Op de Sachsenring in voormalig Oost-Duitsland werden de zevende en achtste ronde van de ID&T Clio Renault Sport Cup verreden. Na zijn zege in de eerste race, op zaterdagmiddag, kwam titelkandidaat Sebastiaan Bleekemolen in de op zondag verreden tweede race niet verder dan een vijfde plaats. Zijn directe concurrenten scoorden echter ook niet maximaal, waardoor de Aerdenhouter nog steeds met ruime voorsprong het kampioenschap aanvoert. Michael Bleekemolen kampte met wat technische problemen, hetgeen zijn tegenvallende resultaat in de eerste race verklaarde. Na herstel van een kapotte schokdemper revancheerde de racenestor zich met een zesde plaats in race twee. Die race werd door Allard Kalff gewonnen.

Voor rijders is de Sachsenring een bijzonder uitdagend circuit. "Wij reden hier nooit eerder. Op het eerste gezicht lijkt het een Mickey Mouse baantje, maar wanneer je er op rijdt kom je er achter dat het heel technisch en veeleisend is. Er zitten de nodige hoogteverschillen in en je hebt hier -wat ik zou wil noemen- groot hart bochten. Daar moet je echt hard doorheen durven gaan", aldus Sebastiaan Bleekemolen. Hij begon de eerste race vanaf pole position, na een spannende trainingsstrijd met directe opponent Paul van Splunteren. Zeker nadat laatstgenoemde zijn kansen op eremetaal al in de tweede raceronde verspeelde, door er hard af te gaan, lag de weg na victorie voor Bleekemolen open. "Ik reed samen met Allard Kalff aan de leiding. Dat werd een mooi gevecht waarin het er heel fair aan toe ging", vertelt de latere winnaar Sebastiaan Bleekemolen. Kalff eindigde als tweede, maar realiseerde in de eerste race wel een snellere ronde en dat bracht hem voor de tweede race de pole position.

In de beginfase van de tweede race werd Sebastiaan Bleekemolen door een onhandige actie van Paul Vahstal buiten de baan gedrukt. Ondanks de nodige schade wist de Aerdenhouter zijn race te vervolgen en kwam na een fraaie inhaalrace terug tot de derde plaats. Sebastiaan: "In de laatste bocht remde ik Frans Verschuur uit en kwam op een betere lijn en met meer snelheid uit bocht. Maar een tikje op het achterscherm bracht mijn auto uit balans, waarna ik uiteindelijk als zesde over de streep ging." Allard Kalff schreef de race op zijn naam en werd gevolgd door Verschuur. Na afloop bleek Verschuur echter met niet reglementaire brandstof gereden te hebben en werd gediskwalificeerd. De eveneens gecontroleerde brandstof van Team Bleekemolen voldeed aan de reglementen. Daarmee klom Sebastiaan Bleekemolen naar de vijfde plaats en schoof ook Michael een plekje op naar de zesde plaats. "Net als tijdens de training speelde een kapotte schokdemper rechtsachter mij duidelijk parten. Ik had extreem veel last van overstuur. Gelukkig hebben wij dit mankement tussen de beide races kunnen verhelpen, waardoor het de tweede race een stuk beter ging", vertelt Michael Bleekemolen. Hij vervolgt: "En door de commotie rond Sebastiaan in de eerste ronde viel ik ook ver terug, maar gelukkig kon ik terug komen tot deze zesde plaats". Michael deelt de mening van zijn zoon over het circuit. "Fantastisch mooi en een echt rijderscircuit".

Inmiddels maken vader Michael en zoon Sebastiaan Bleekemolen zich op voor de volgende race. Die zal over twee weken verreden worden met de Porsche Supercup op Spa-Francorchamps tijdens het Formule 1 weekend aldaar.