Gemeente Utrecht

BETERE AANSLUITING BEDRIJVENLOCATIE DE WETERING OP A2

Op maandag 16 augustus wordt gestart met de aanpak van de aansluiting van bedrijvenlocatie De Wetering in Leidsche Rijn op de Stroomweg De Tol en de A2. De bereikbaarheid van De Wetering zal hierdoor aanzienlijk verbeteren. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de aanleg van Stroomweg De Tol. Deze weg vormt in het voorjaar 2005 de nieuwe verbinding tussen de Zuilense Ring/A2 en de Utrechtseweg en wordt daarmee één van de belangrijkste ontsluitingswegen van Leidsche Rijn en Vleuten.

Het werk omvat het gedeelte van het viaduct over de A2 tot en met de afrit naar de Proostwetering. In deze periode worden zowel aan de kruising van de Zuilense Ring met het viaduct over de A2 als aan de aansluiting naar de Wetering werkzaamheden uitgevoerd. Het overige deel van het tracé is wel al opgehoogd maar is nog niet helemaal gereed voor de realisatie van de weg. De wegwerkzaamheden vinden plaats tot en met donderdag 9 september.

Verbetering ontsluiting De Wetering
Om de verkeerscapaciteit van de aansluiting op de A2 en het viaduct zelf te verbeteren is, in overleg met Rijkswaterstaat en de provincie Utrecht, besloten het aantal rijbanen te vergroten. De huidige toerit De Wetering wordt uitgebreid met drie rijbanen. De toerit bestaat straks dus uit vier rijbanen. Het aantal rijbanen op het viaduct wordt uitgebreid met twee rijbanen aan elke zijde. De capaciteit van het viaduct wordt hiermee verdubbeld tot in totaal acht rijbanen. Het bestaande viaduct biedt hier voldoende ruimte voor. Tot slot wordt de verkeersregelinstallatie geheel vernieuwd waarbij de afstemming met de toeritdosering naar de A2 zal worden verbeterd.Enige verkeershinder Om verkeershinder zoveel als mogelijk te voorkomen worden de werkzaamheden overdag en 's nachts uitgevoerd. De Wetering blijft altijd bereikbaar. Wel zal het verkeer op bepaalde momenten worden omgeleid. Dit wordt met borden aangegeven. Er zal sprake zijn van enige verkeershinder. In de nacht van woensdag 8 september op donderdag 9 september is het viaduct over de A2 voor alle verkeer afgesloten. Ook hierbij geldt dat het verkeer wordt omgeleid en De Wetering bereikbaar blijft.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Projectbureau Leidsche Rijn, Jurjen van Keulen , 030-286 71 13.

Utrecht, 3 augustus 2004.