Gemeente Capelle a/d IJssel

Start schooljaar

Op maandag 16 augustus 2004 beginnen de basisscholen weer. De week daarna, op maandag 23 augustus, begint ook het voortgezet onderwijs. Dit betekent dat veel kinderen op de fiets naar school gaan. Daarom vragen wij aan de weggebruikers om goed op hen te letten. Ook dit jaar doet de gemeente weer mee met de jaarlijkse campagne De scholen zijn weer begonnen en plaatst langs de Capelse wegen posters en spandoeken.

Scholieren vragen om uw oplettendheid
We zetten de punten nog eens voor u op een rijtje. Hiermee levert u een bijdrage om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te vergroten:
matig uw snelheid in woonwijken;
kijk uit wanneer u kinderen in de buurt van een school inhaalt; verleen kinderen zoveel mogelijk voorrang;
denk aan brommers en scooters op de rijbaan;
denk aan de verkeersregel rechts heeft voorrang; breng (indien mogelijk) uw kinderen te voet of met de fiets naar school in plaats van met de auto.

Blijvende aandacht voor verkeersveiligheid
In ons land deden zich in 2003 maar liefst bijna 160.000 verkeersongevallen voor. Hierbij liepen ruim 30.000 personen letsel op, waarvan eenderde in het ziekenhuis werd behandeld. Bij de rest van de ongevallen betrof het (gelukkig) alleen materiële schade. Vorig jaar waren in totaal 1.028 dodelijke slachtoffers te betreuren. Alle schrikbarende bijna-ongevallen zijn niet meegeteld. Wilt u meer weten over deze actie of andere acties van 3VO, mail dan naar info@3VO.nl. U kunt ook Internet raadplegen op www.3VO.nl.

Vragen
Heeft u vragen over de Capelse verkeersveiligheidscampagne? Neemt u dan contact op met de afdeling Verkeer. De heer B. van Lent is telefonisch bereikbaar op nummer 010-2848715.