LEVER FABERGE

Campingplassers weer blij om thuis te zijn

Op camping niet rustig en ontspannen naar toilet

Bodegraven - Een op de vijf campinggangers vindt naar het toilet gaan op de camping het ergste dat er is. Dat blijkt uit een onderzoek van Glorix naar wc-gewoontes tijdens de vakantie. Maar liefst 85% van de vrouwen zegt zelfs graag een man te willen zijn tijdens de vakantie, zodat het toiletbezoek makkelijker wordt.

Vieze toiletpotten of hurktoiletten (gat in de grond) vormen de grootste ergernissen van campingbezoekers. De helft van de campingbezoekers vindt zo'n hurktoilet zeer onhygiënisch in vergelijking met onze eigen toiletten.

Een kwart van de Nederlandse vrouwelijke campinggangers vindt het vervelend dat de toilethokjes op de camping altijd zo gehorig zijn en 'zit' hierdoor niet op haar gemak.
Met een wc-rol in je hand over de camping lopen op weg naar het toilet is voor 18% van de kamperende Nederlanders een gênant moment. Het overgrote deel verstopt echter de wc-rol niet, dat doet maar 8% van kamperend Nederland.

Op camping niet rustig en ontspannen naar het toilet Met name jonge campinggangers, van 18 tot 24 jaar, kunnen op de camping niet op hun gemak de grote boodschap doen. De jonge vrouwelijke campinggangers hebben daar het meeste moeite mee (49%),

Bidet populair op vakantie
Ruimt een kwart van de Nederlandse 45-plussers neemt de plaatselijke gewoonte over door na het toiletteren het bidet te gebruiken. Onder de jongeren is dit 'not done', slechts twaalf procent maakt gebruik van deze toiletreiniging.