Politie Drenthe

Maandagmorgen

Emmen 16-08-2004

Bromfietser botst tegen auto
GASSELTERNIJVEEN Zondagavond heeft de politie een 22-jarige inwoner van Nieuw Buinen aangehouden, omdat de man onderinvloed een aanrijding had veroorzaakt. De man was op de Tuinstraat met zijn bromfiets tegen een geparkeerde auto gereden. Bij onderzoek bleek de man teveel gedronken te hebben en blies na aanhouding 0.6 promille. Verder bleek hij met een onverzekerde bromfiets te rijden en had de man geen bromfietscertificaat. Ook droeg hij geen helm. De man kreeg een dagvaarding en enkele bekeuringen uitgereikt.

Aangifte mishandeling
ASSEN De politie heeft zondagavond een aangifte opgenomen van een 51-jarige man uit Assen, ter zake mishandeling. De man bekwam daarbij enkele wondjes aan het gezicht en enkele kneuzingen. Zondagavond kreeg de man woorden met een 43-jarge plaatsgenoot over het rijden met een auto over een stuk grond van de aangever. De woordenwisseling liep uit in een handgemeen tussen beide mannen, waarbij de aangever de klappen kreeg. Onderzoek naar deze mishandeling zal worden ingesteld.

Schuur met hennepkwekerij uitgebrand
BARGER COMPASCUUM In de nacht van zondag op maandag ontdekte de politie een hennepkwekerij in een schuur waarin brand uitbrak. Tegen 03.30 uur brak er brand uit in een schuur aan het Verlengde Oosterdiep OZ. In de brandende schuur werd een in werking zijnde hennepkwekerij van een paar honderd planten ontdekt. De brandweer kwam ter plaatse om te blussen en kon voorkomen dat belendende percelen ook vlam vatten. Vermoedelijk is er kortsluiting ontstaan in de kwekerij, waardoor de schuur in vlammen opging. De technisch recherche stelt een nader onderzoek in.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156. info@politie-drenthe.nl