Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht 16-08-2004 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Achtervolging

UTRECHT- Op zondagavond reed een auto met hoge snelheid weg bij een controle.

Omstreeks 21.45 uur wilden agenten een auto controleren op de Amsterdamsestraatweg. De auto ging er echter met hoge snelheid vandoor. De achtervolging werd ingezet en liep onder andere via de Zutphenlaan, Norbruislaan, Bergenstraat en de J.S de Rijkstraat. De auto reed met hoge snelheid over stoepen tegen het verkeer in en raakte in zijn vlucht 3 geparkeerde autos. Gezien de gevaarlijke situatie moesten agenten afstand nemen. Op een gegeven moment sprongen de verdachten uit de auto en wisten te ontvluchten. Onderzoek wees uit dat op de auto valse kentekenplaten zaten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op zondagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Omstreeks 21.30 uur werd een 41-jarige man uit Utrecht gecontroleerd op het Zandpad. Hij bleek alcohol te hebben gedronken en blies op het bureau 590 ug/l. Uit onderzoek bleek tevens dat zijn rijbewijs al eerder was ingenomen omdat hij enkele maanden eerder ook al onder invloed van alcohol had gereden.

Op maandagochtend raakte een 41-jarige automobilist uit Utrecht haar rijbewijs kwijt omdat zij te veel had gedronken. De vrouw werd omstreeks 01.50 uur gecontroleerd op de Mariaplaats. Op het bureau blies zij 605 ug/l.

Jonge dief

UTRECHT- Op zondagmiddag werd een jonge dief opgepakt. Omstreeks 17.00 uur bemerkte een badgast in het zwembad gelegen aan de Weg naar Rhijnauwen dat een tweetal jongens in zijn spullen aan het rommelen was. Na betrapt te zijn rende een jongen weg, de ander, een 15-jarige jongen uit Utrecht kon worden aangehouden. Een gedeelte van de gestolen buit werd teruggevonden in een sloot. Een geldbedrag en enkele andere goederen waren vermoedelijk door de andere jongen meegenomen. De 15-jarige jongen is ingesloten voor verhoor en de politie zet het onderzoek voort.