Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht 16-08-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Teveel op

VEENENDAAL In de nacht van zondag 15 op maandag 16 augustus werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.40 uur controleerden politiemensen op de Industrielaan een 34-jarige automobilist uit Veenendaal. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 455 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Verkeerstwist

MAARSBERGEN Op zondag 15 augustus kreeg een fietser het aan de stok met de bestuurder van een busje.

Rond 17.15 uur reden een 24-jarige man uit Utrecht en zijn vriendin met hun racefietsen over de Altena. Zij hoorden dat zij van achteren werden genaderd door een voertuig en hoorden claxonneren. De Utrechter ging voor zijn vriendin fietsen en zij werden ingehaald door een busje. Vervolgens werd de Utrechter door het busje afgesneden, waardoor hij zich gedwongen zag de berm in te rijden en maakte een gebaar van wat doe je nou? Daarop stopte de bestuurder van het busje en reed vervolgens hard achteruit. De beide fietsers moesten wegspringen om niet te worden aangereden.

De bestuurder stapte uit het busje en liep op de fietsers af. Hij schold hen uit, stak zijn middelvinger op en schopte tegen één van hun fietsen.Vervolgens stapte hij in zijn busje en reed weg. De Utrechter deed aangifte van poging tot zware mishandeling. De politie stelt aan de hand van het kenteken van het busje een onderzoek in.

Veel teveel op

ELST Op zondag 15 augustus bleek een automobilist heel diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 17.00 uur controleerden politiemensen op de Rijksstraatweg een 24-jarige automobilist uit Rhenen. Hij bleek veel teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 925 ug/l, meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Mountainbikester gewond

LEERSUM Op zondag 15 augustus raakte een mountainbikester gewond bij een valpartij.

Rond 10.30 uur reed een 29-jarige vrouw uit Leersum met haar mountainbike over een terrein aan de Scherpenzeelseweg. Daarbij reed zij met een behoorlijke snelheid in de richting van het parkeerterrein aldaar, maar kwam met haar voorwiel in een geul terecht en sloeg over de kop.

De Leersumse is met hoofd- en rugklachten per ambulance naar een ziekenhuis in Ede gebracht.

Brand

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 augustus heeft brand gewoed in een leegstaande boerderij.

Rond 04.20 uur kregen de brandweer en politie de melding van een brand in een boerderij aan de Vondellaan. Het bleek te gaan om de leegstaande boerderij genaamd Driehoeksvijver en het betrof een uitslaande brand. Rond 04.55 uur was de brandweer de brand meester.

Getuigen hebben vlak voor de brand drie jongens weg zien rennen in de richting van de Reede. Daar de brand vermoedelijk is aangestoken, worden getuigen die vlak voor of tijdens de brand iets verdachts hebben gezien, verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.