Gemeente Hulst


Persbericht - 16.08.2004

Dubbele Poort afgesloten voor verkeer

De omgeving van de Dubbele Poort te Hulst wordt heringericht. Daarnaast dient de riolering in het weggedeelte vanaf de vestingpoort tot het gedeelte ter hoogte van de apotheek te worden vernieuwd. Verder moet de keermuur nog worden gerestaureerd.

Op maandag 23 augustus 2004 wordt gestart met het verwijderen van de bestrating en de riolering. Het wegdek onder de poort zal ongeveer 20 cm lager worden aangebracht dan de huidige verharding. Gelijktijdig zal het resterende gedeelte van de vestingpoort worden gerestaureerd. Na de rioleringswerkzaamheden wordt de keermuur aangepakt. Het trottoir boven aan de muur blijft zo lang mogelijk gehandhaafd. Om bereikbaarheid van de panden gelegen aan deze zijde van de straat te garanderen, worden tijdelijke trappen gemaakt. Als de werkzaamheden aan de keermuur zijn afgerond wordt het nieuwe wegdek aangebracht.

In verband met de werkzaamheden wordt de weg vanaf de Overdamstraat tot buiten de poort afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit betekent tevens dat verkeer vanuit het Godsplein geen doorgang heeft via de Dubbele Poort. De omleiding wordt door middel van bewegwijzering aangegeven.

Naar verwachting nemen de werkzaamheden tot medio november 2004 in beslag.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl