Gemeente Wieringen

Pro-actieve dienstverlening

(Startende) ondernemers ontvangen pro-actief interessante diensten en producten door succesvol pilotproject

Binnen de publieke sector zijn veel gegevens over burgers en bedrijven (in databestanden) vastgelegd, maar de overheid gebruikt deze gegevens niet of nauwelijks om de klanten, zonder dat men daar expliciet om verzocht heeft, passende overheidsdiensten aan te bieden. Concrete voorbeelden zijn het attenderen op subsidiemogelijkheden, het aanvragen van bepaalde vergunningen, het wijzen op interessante (branche)bijeenkomsten, et cetera. In de huidige situatie moet een klant eerst op zoek naar het juiste loket, daar een vraag stellen en vervolgens wachten op het juiste antwoord, de zogemaande re-actieve dienstverlening. Door het pro-actief, gericht aanbieden van overheidsdiensten zou de effectiviteit en de klantvriendelijkheid van de overheidsdienstverlening aanzienlijk verbeterd kunnen worden.

De gemeenten Annapaulowna, Niedorp, Wieringen, Texel, de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland en de stichting Bedrijfsregio hebben gezamenlijk deelgenomen aan het pilotproject Pro-actieve dienstverlening Gewest Kop van Noord-Holland. Het betreft één van de vijf pilotprojecten die mede gefinancierd zijn door het ministerie van Binnenlandse Zaken.

(Startende) ondernemers kunnen zich via de website van de gemeente middels een zogenaamd inschrijfformulier online registeren. Op basis van het profiel van de (startende) ondernemer wordt een aantal relevante, korte vragen gesteld. Vervolgens wordt op basis van de beantwoording van deze relevante vragen voor die ondernemer een geïntegreerd pakket van interessante producten en diensten van de gemeente(n), de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland en de Stichting Bedrijfsregio Kop van Noord-Holland samengesteld. De (startende) ondernemer ontvangt per email informatie over de producten en diensten. Tevens worden toekomstige wijzigingen, aanvullingen, nieuwe producten en diensten pro-actief per email verstuurd naar de (startende) ondernemer.

Het betreft een pilot project. Vandaar dat de pro-actieve dienstverlening in eerste instantie nog gericht is op dienstverlening aan (startende) ondernemers. Bovendien zijn er nog maar een 2-tal producten vermeld. Dit zal steeds worden uitgebreid. In de toekomst kan deze dienstverlening ook worden uitgebreid voor burgers.

Meldt u aan en laat u online registreren.