Binnensticht, 11.10 uur

Utrecht 16-08-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Dubbel zo snel

BILTHOVEN - Op zaterdag 14 augustus om 11.25 uur controleerde de politie op de provinciale weg N234 van Bilthoven naar Baarn met een onopvallende videovoertuig.

Daar reed een 28-jarige motorrijder uit Utrecht met een 28-jarige bijrijder uit Soest achterop bijzonder snel. De Utrechter reed op de weg waar 80 km/uur de limiet is, gemiddeld 155 km/uur en daarnaast haalde hij meerdere malen in over de doorgetrokken streep. Aangekomen bij de rotonde op de kruising N234/N238 stopte de motor plotseling, wisselden beide mannen van zitplaats en was het kennelijk de beurt van de bijrijder om zijn prestaties te tonen. Deze persoon kon zijn rechterhand ook niet in bedwang houden wat resulteerde in een snelheid van 170 km/uur. Ook de Soester negeerde de doorgetrokken streep meerdere malen.

De Utrechter bleek zijn motor pas zes 6 dagen in zijn bezit te hebben. Voorlopig mag hij er alleen nog naar kijken. Van beide bestuurders is het rijbewijs ingevorderd.

Snelheidscontroles

ZEIST - Zaterdagmorgen van 10.15 tot 12.45 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Driebergseweg ter hoogte van de Sparrenheuvel (limiet 50 km/uur). In totaal reden 1910 voertuigen langs de radarwagen en 300 bestuurders deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur.

MAARTENSDIJK - Zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Tolakkerweg. In totaal werden 1907 voertuigen gecontroleerd en reden ruim 1 op de 4 bestuurders (508) sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/uur.

Doorrijden na aanrijding

ZEIST Op zondag 15 augustus werd een automobilist aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding.

Rond 19.50 uur reed een 18-jarige jongeman uit Zeist met de auto van zijn vader over het Vrijheidsplein. In een bocht verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een geparkeerde auto. Vervolgens reed hij met zijn auto weg.

Getuigen noteerden het kenteken van de auto van de verdachte. Politiemensen die ter plaatse gingen zagen de betreffende auto staan. In de auto zat echter niet de 18-jarige jongenman, maar zijn 40-jarige vader. Hij verklaarde dat zijn zoon net met de auto thuis was gekomen en hem van de aanrijding had verteld. Politiemensen gingen naar hun woning en hielden daar de 18-jarige verdachte aan. Hij is in het politiebureau verhoord. Hij bleek in het geheel niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van het ongeval en rijden zonder rijbewijs.

Onder invloed

ZEIST In de vroege ochtend van zondag 15 augustus werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Rond 06.05 uur controleerden politiemensen op de Slotlaan een 21-jarige automobilist uit Baarn. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 445 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.