Ingezonden persbericht


Persbericht

Toshiba verbetert zakelijke en consumentennotebooks

Drie nieuwe Satellite-varianten voor de consument, upgrade van zakelijke Tecra S1 en Satellite Pro A60

Capelle a/d IJssel, 16 augustus 2004 - Toshiba Information Systems Benelux heeft zijn notebookaanbod weer aangepast aan de snel veranderende eisen van de tijd. Het gaat om twee nieuwe varianten van het Satellite instapmodel A60, een nieuwe Satellite P20 en de verbeterde zakelijke modellen Satellite Pro A60 en Tecra S1.

Satellite A60: portable power voor consument én professional

De in stijlvol blauw uitgevoerde Satellite A60 staat te boek als het instapmodel van de Satellite-serie. Er zijn twee nieuwe consumentenmodellen bijgekomen: de A60-652 en de A60-106. Bovendien heeft Toshiba de professional uit de Satellite-serie - de Pro A60 - opgewaardeerd. Ze zien er alledrie hetzelfde uit en hebben ook veel gemeen. Om maar even wat technische specificaties te noemen: allen zijn uitgerust met ATI Mobility Radeon 7000 IGP grafische controller en chipset, 512 MB geheugen (uit te breiden tot 1536 MB), een 15" TFT display, een 56 Kbps modem, 3x USB 2.0, Firewire en S-video. SRS TruSurround XT staat garant voor fenomenaal geluid en het weegt allemaal niet meer dan 3,5 kilogram.

Uiteraard zijn er ook verschillen. De A60-652 en de Pro A60 hebben een Mobile Intel Pentium 4 processor 518 met Hyper-Threading-technologie aan boord, met een kloksnelheid van 2,8 GHz, 1 MB L2 cache en een 533 MHz systeembus. De processor van de A60-106 is geen 518 maar een 532, wat zich vertaalt in een kloksnelheid van 3,06 GHz. Terwijl de opslagcapaciteit van de A60-652 40 GB meet - net als die van de Pro - kan men op de A60-106 anderhalf keer zoveel kwijt: 60 GB. Met de 652 en de Pro kunnen uiteraard CD's en DVD's worden gelezen, maar ook CD's geschreven en herschreven. De 106 heeft bovendien een DVD-R/RW-station.

Wat betreft de aangeboden programmatuur zijn de A60-652 en A60-106 eenduidig: Windows XP Home Edition, het notitieprogramma Microsoft OneNote en de CD/DVD-beheersoftware Sonic RecordNow. De zakelijke Pro A60 heeft ook Microsoft OneNote en Sonic RecordNow, maar het geheel wordt bestuurd door Windows XP Professional.

Satellite P20: mobiele mastodont voor thuis- en buitengebruik

De rood met zilvergrijze Toshiba Satellite P20 is een draagbaar multimediamonster voor de consument. Onder de reeds bestaande P20-771 (3,4 GHz, 1 GB RAM, 80 GB harddisk) verschijnt nu de net iets ingetogenere P20-101. Deze heeft een 3,0 GHz Pentium 4 processor met HyperThreading-technologie, 512 KB L2 cache en 800 MHz systeembus tot zijn beschikking. Het geheugen - 512 MB - is uit te breiden tot 2 GB, terwijl de harde schijf 60 GB kan huisvesten. De supersnelle GeForce FX Go5700 grafische controller met 64 MB geheugen zorgt voor een optimaal gebruik van het riante 17" breedbeeldscherm. De Atheros 802.11b/g Wireless LAN-kaart garandeert snelle en eenvoudige draadloze communicatie. Vier USB 2.0 poorten maken het de gebruiker makkelijk om randapparatuur aan te sluiten.

Al bijna legendarisch is de DVD-(re)writer die is ingebouwd: de ModularBay DVD-SuperMulti. Alle denkbare CD- en DVD-formaten kunnen door dit optische schijfstation gelezen én beschreven worden. Noemenswaardig is het formaat DVD-RAM, dat zich gedraagt als harddisk. De schijfjes, met een opslagcapaciteit van maximaal 9,4 GB, kunnen worden beschreven zonder dat daar speciale software voor nodig is.

Bij iedere Satellite P20 worden, naast Windows XP Home Edition en Microsoft OneNote, de multimediaprogramma's Drag'n Drop CD+DVD en WinDVD Player + Creator 2 geleverd. Ook standaard is Toshiba ConfigFree, een bundel hulpprogramma's voor het draadloos communiceren, ondermeer via hotspots en draadloze access points.

Tecra S1: zakelijk zwaargewicht

Als we de Toshiba Tecra S1 een zwaargewicht noemen, dan hebben we het natuurlijk niet over de krappe drie kilo die deze notebook weegt. Wél hebben we het over de 2,0 GHz Pentium M processor 755 met 2 MB L2 cache en 400 MHz systeembus, die zelfs de meest veeleisende mobiele professional tevreden zal stellen. Maar aan die tevredenheid dragen nog meer zaken bij: een geheugen van 1 GB dat desgewenst te verdubbelen is, een 15" TFT-scherm met een resolutie van 1400 x 1050 (SXGA+), een spiksplinter nieuwe uit de kluiten gewassen Toshiba harde schijf van 100 GB. Met de Intel PRO/Wireless 2200BG 802.11b/g WLAN-kaart en geïntegreerde Bluetooth is draadloos ook écht draadloos. Als er twee accu's worden gebruikt, kan de Tecra S1 tot zeven uur zonder netstroom. De Tecra S1 is uitgerust met de SelectBay DVD-SuperMulti, het optische schijfstation dat alle CD- en DVD-formaten leest en beschrijft, inclusief DVD-RAM. Al deze vooruitstrevende techniek gaat verborgen in een uiterst elegant maar zakelijk zwart met zilverkleurig ontwerp. De Tecra S1 is voorzien van Windows XP Professional, Drag'n Drop CD+DVD en WinDVD.

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer en electronica bedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 53 miljard US$ (2003).



Ingezonden persbericht