Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Teken het felicitatieregister op het gemeentehuis, bij het Carnissebad of op internet: www.barendrecht.nl

Barendrecht feliciteert Inge de Bruijn!

BARENDRECHT (MAANDAG 16 AUGUSTUS 2004) - De gemeente Barendrecht is bijzonder trots op Inge de Bruijn. Deze Barendrechtse zwemheldin won dit weekend tijdens de Olympische Spelen in Athene twee keer een bronzen medaille. Wethouder sportzaken Ett Schoehuizen stuurde maandagochtend direct een telegram aan Inge de Bruijn waarin hij haar feliciteert met de fantastische prestaties. Bovendien heeft de gemeente Barendrecht speciaal voor Inge de Bruijn een felicitatieregister geopend. Het felicitatieregister kan men op drie manieren tekenen:

. Op het gemeentehuis. Adres: Binnenhof 1. Openingstijden: iedere werkdag van 8.30 tot 17.00 uur en op maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur. . Bij het Carnissebad. Adres: Hamburg 200. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 22.00 uur en in het weekend van 8.30 tot 15.00 uur. (Let op: Dit zijn niet de tijden voor vrij zwemmen) . Via internet. Kijk op gemeentelijke internetsite www.barendrecht.nl

De totale tekst van het felicitatietelegram van wethouder Ett Schoehuizen aan Inge de Bruijn luidt als volgt: Beste Inge, vanuit jouw eigen Barendrecht wil ik je namens het hele gemeentebestuur van harte feliciteren met twee keer brons. We hebben genoten van je prestaties en we zijn uiteraard ook bijzonder trots. Fantastisch! Bovendien wil ik je namens iedereen op het gemeentehuis nog heel veel succes wensen op de drie resterende nummers. Inge, zet 'm op en we duimen voor je! We hopen je na de Spelen snel weer in Barendrecht te treffen!

Inge leerde zwemmen in 't Keerpunt
Inge de Bruijn (30) groeide op aan de Alsemhof in de Barendrechtse wijk Noord en leerde zwemmen inzwembad 't Keerpunt, dat enige jaren geleden werd afgebroken. Inmiddels is Inge een echte wereldburger, maar sinds enige tijd woont ze weer in het vertrouwde Barendrecht. Bij de Olympische Spelen van Sydney, vier jaar geleden, won Inge de Bruijn drie gouden (50 meter vrije slag, 100 meter vrije slag en 100 meter vlinderslag) en één zilveren medaille (4x 100 meter vrije slag estafette). Voor die prestatie is ze destijds uitgebreid gehuldigd en ook ontving ze toen de hoogste onderscheiding van de gemeente Barendrecht, de gemeentelijke erepenning. Overigens is de gemeente Barendrecht - zeker gezien de prestaties van afgelopen weekend - wederom van plan om Inge de Bruijn na de Olympische Spelen te huldigen. Op het gemeentehuis is men daarom al gestart met de eerste voorbereidingen.

Irini Papathanasiou
Inge de Bruijn is niet de enige Barendrechtse deelnemer aan de Olympische Spelen. Ook Irini Papatanasiou is deze dagen actief in Athene. Papathanasiou, woonachtig in de Barendrechtse wijk Nieuweland, is keepster bij het nationale damesvoetbalteam van Griekenland. Ze heeft een Griekse vader en kwam twee jaar geleden via een advertentie op internet in contact met de Griekse voetbalbond. Behalve Inge de Bruijn wenst het Barendrechtse gemeentebestuur uiteraard ook Irini heel veel succes!

Z.O.Z.
Aanmoedigingsborden
De gemeente Barendrecht draagt sport een warm hart toe. Daarom is het al meerdere jaren vast beleid om sporters die een topprestatie leveren extra in het zonnetje te zetten. En Barendrechtse sporters die meedoen aan de Olympische Spelen behoren natuurlijk tot die categorie. Mede daarom staan er in heel Barendrecht sinds vorige week speciale borden om Inge de Bruijn aan te moedigen. Later vandaag worden deze borden vervangen door felicitatieborden, met daarbij de oproep om op het gemeentehuis, bij het Carnissebad of op de gemeentelijke internetsite (www.barendrecht.nl) het speciale felicitatieregister te tekenen. Bovendien besteedt de gemeente ook op de wekelijkse informatiepagina in huis aan huis krant De Schakel en op internet aandacht aan de sportieve prestaties van de Barendrechtse sporters Irini Papathanasiou en Inge de Bruijn.

Noot voor de pers,