Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 16 augustus 2004

Aangehouden wegens diefstal

Politie houdt verdachte aan na wilde achtervolging en ontdekt gestolen goederen in de auto

Enschede/Losser

Op zondag 15 augustus omstreeks 14.30 uur ziet een politiesurveillance op de Gronausestraat in Enschede een auto voor zich rijden, waarvan de uitlaat ontbreekt. Zij willen deze auto controleren en geven de bestuurder, een 19-jarige Enschedeër, een stopteken. Aanvankelijk geeft deze bestuurder aan bereid te zijn hier aan te voldoen. Echter in plaats van te stoppen geeft hij gas en gaat er tussenuit. De politie stelt met zwaailicht en sirene een achtervolging in. De rit gaat via Glane en Beekhoek naar Losser. Door de bebouwde kom van Losser en vervolgens weer richting Enschede. Daarbij lapt de verdachte meerdere verkeersregels aan zijn laars. De rit eindigt op de parallelweg van de Lossersestraat in Enschede, waar de automobilist wordt klem gereden door drie politieauto's. Daarbij raken de auto van de verdachte en twee politieauto's beschadigd. De verdachte vlucht zijn auto uit en probeert nog te ontkomen door over een heg te springen. Hij wordt toch gegrepen en aangehouden op grond van overtreding van de verkeersregels.

In de auto verdachte worden diverse goederen afkomstig van diefstal aangetroffen. Daarop wordt de verdachte wederom aangehouden ter zake diefstal. Hij wordt in verzekering gesteld en opgesloten voor nader onderzoek. (04-100361/04-100452/04-101222)

Taxibussen uitgebrand

Twee taxibussen uitgebrand op terrein van taxibedrijf

Enschede

Op maandag 16 augustus omstreeks 03.20 uur werd een brand gemeld bij het taxibedrijf aan de Lipperkerkstraat. Twee bussen op het bedrijfsterrein stonden in brand en de brandweer kon niet meer voorkomen dat deze totaal uitbrandden.. Een derde bus kon nog op tijd door de 42-jarige eigenaar uit Overdinkel worden weggereden, maar deze liep wel brandschade op. Volgens de brandweercommandant is er vermoedelijk sprake van brandstichting. De politie stelt een nader onderzoek in. (04-101371)

Aanhouding wegens huisvredebreuk

Man aangehouden nadat hij tot twee maal toe de woning van een kennis binnendrong

Nijverdal

Op zondag 15 augustus omstreeks 21.30 uur werd de komst van de politie verwacht bij een woning aan de Grotestraat. De bewoners hadden een kennis aan de woningdeur gehad, die tegen hun wil de woning was binnen gedrongen. Over en weer waren wat klappen gevallen. De bewoners zagen nog voor de komst van de politie kans om de ongewenste gast, een 25-jarige man uit Nijverdal, uit de woning te werken. Aanleiding voor het ongewenste bezoek is een eerder conflict tussen de 55-jarige bewoner en de 25-jarige, waarbij de verdachte kennelijk nu verhaal wilde halen. De 55-jarige bewoner deed aangifte van huisvredebreuk. Enige uren later, op maandag 16 augustus omstreeks 02.00 uur kwam de 25-jarige wederom aan de deur van de 55-jarige en drong de woning binnen. De politie werd gewaarschuwd, waarna de verdachte is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. (04-101349)

Scooterrijder bekeurd

Politie constateert meerdere overtreding bij scooterrijder

Almelo

Op zondag 15 augustus omstreeks 21.40 uur melden getuigen dat een scooter met hoge snelheid over de Grotestraat rijdt. De scooter was volgens de getuigen al meerdere keren heen en weer gereden.De politie stelde een onderzoekje in en trof de scooterrijder, terwijl deze vanaf de Grotestraat de Bornerbroeksestraat wilde oprijden. Na een korte achtervolging zetten ze de scooterrijder, een 18-jarige Almeloër aan de kant. Hij werd bekeurd voor een te groot vermogen van zijn scooter, het rijden zonder helm en zonder bromfietscertificaat. In totaal kreeg hij een boete van 165 euro. (04-101290)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --