Politie Twente

Persberichten Politie Twente 16 augustus 2004

Rijden onder invloed

Politie houdt twee automobilisten aan wegens het rijden onder invloed van alcohol

Hengelo/Almelo

Hengelo

Maandag 16 augustus omstreeks 03.50 uur controleerden politieagenten een 36-jarige automobilist uit Wierden op de Bornsestraat in Hengelo. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Omdat ademanalyse niet lukte, werd bij de man een bloedproef afgenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-101368)

Almelo

Maandag 16 augustus zagen surveillerende politieagenten omstreeks 00.50 uur op de Bornerbroeksestraat in Almelo een auto al slingerend rijden. Reden voor de agenten om de bestuurder een stopteken te geven en een blaastest uit te voeren. Nadat deze uitwees dat de bestuurder, een 40-jarige man uit Rijssen, onder invloed van alcohol verkeerde, hielden de agenten hem aan. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,87 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (04-101339)

Aanhouding na poging diefstal snorfiets

Getuigen zien dat twee mannen proberen een scooter te stelen; de politie houdt de twee verdachten aan

Almelo

Zondag 15 augustus werd omstreeks 18.00 uur gemeld dat twee mannen probeerden een scooter te stelen aan de Brouwerijstraat in Almelo. Een getuige had hen aangesproken, waarna de twee verdachten er vandoor waren gegaan. De politie werd gebeld, die aan de hand van de opgegeven signalementen een onderzoek instelde. Beide verdachten, mannen uit Almelo van resp. 36 en 41 jaar, werden even later aan de Woldestraat in Almelo aangetroffen en aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld en zullen nader gehoord worden. De eigenaar van de scooter, een 59-jarige man uit Almelo, deed inmiddels aangifte van poging diefstal. (04-1012455)

Aanhouding na bedreiging

Man bedreigt zonder enige aanleiding een medewerker van een horecagelegenheid en wordt door de politie aangehouden

Almelo

Politieagenten hielden maandag 16 augustus omstreeks 03.30 uur een 35-jarige man uit Almelo aan op de Grotestraat in Almelo. De man had even daarvoor zonder enige aanleiding een 31-jarige vrouw uit Enschede, medewerker van een horecagelegenheid aan de Kerkstraat in Almelo, verbaal met de dood bedreigd. De man was twee keer langs de horecagelegenheid gefietst. Bij de eerste keer had hij de vrouw reeds verbaal lastiggevallen, bij de tweede keer bedreigde hij haar met de dood. De 31-jarige vrouw deed inmiddels aangifte van bedreiging. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-101356)

1-jarig jongetje gewond

Jongetje in kar wordt aangereden door een koets

Markelo

Zondag 15 augustus kwam omstreeks 12.15 uur een melding binnen van een ongeval op de kruising Stokkumerweg/Diepenheimsedijk in Markelo. Een koetsier had even daarvoor een stop gemaakt. Door nog onbekende oorzaak waren de twee paarden geschrokken en er zonder koetsier vandoor gegaan. Ter hoogte van genoemde kruising stond een groep mensen, waaronder een aantal volwassenen en een aantal kinderen. Aan de rechterzijde van de rijbaan stond een paar fietsen waaronder een fiets met daarachter een karretje. De paarden passeerden de fietsen maar de koets reed over de twee fietsen en het karretje heen. In het karretje zat een 1-jarig jongetje uit Grubbenvorst. De paarden waren vervolgens met de koets dwars door Stokkum gelopen. Zij liepen de Stationsweg over, gingen linksaf het fietspad op en konden na ongeveer 500 meter aan de Veldweg gestopt worden door een alerte buurtbewoner. Op deze tocht heeft het span nog een geparkeerd staande auto geraakt, waarvan een spiegel werd afgereden.

Het 1-jarige kindje raakte lichtgewond aan zijn hand en werd samen met zijn ouders voor behandeling naar de huisarts gebracht. De huisarts verwees voor alle zekerheid toch door naar het ziekenhuis, waar het jongetje een nacht ter observatie moest blijven. Inmiddels is gebleken dat hij gelukkig geen verder letsel heeft opgelopen. (04-101203)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --