Politie Zuid-Holland-Zuid

16/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

16-08-2004 - Persberichten District I

MISHANDELING EN BEDREIGING
ZWIJNDRECHT- De politie heeft op zondagavond drie (jonge)mannen in de leeftijd van 15,16 en 24 jaar aangehouden. De verdachten, allen afkomstig uit Zwijndrecht werden aangehouden aan de Ringdijk. Ze worden verdacht van mishandeling en bedreiging van een 18-jarige vrouw uit Zwijndrecht. De vrouw heeft hiervan aangifte gedaan. De 24-jarige verdachte is ingesloten, de andere twee verdachten zijn na verhoor heengezonden.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Een 30-jarige man uit Gorichem is in de nacht van zondag op maandag 16 augustus aangehouden. Dit vond plaats aan de Stadspolderring. De politie verzocht de man om mee te werken aan een alcoholcontrole. Hieruit bleek dat de man behoorlijk veel had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

DIEFSTAL SCOOTER: AANHOUDING
DORDRECHT- De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 16 augustus een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens diefstal van een scooter. De buren van de 47-jarige eigenaar zagen dat er aan de scooter werd gerommeld en belde de politie. De scooter stond geparkeerd aan de Kranenburgstraat. De politie was snel ter plaatse en kon de verdachte aan het Van Hogendorpplantsoen aanhouden. Twee andere verdachten wisten te ontkomen. De scooter is weer teruggebracht naar de eigenaar.

AANHOUDING
ZWIJNDRECHT- Een 29-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is in de nacht van zondag op maandag 16 augustus aangehouden. Dit gebeurde aan de Zonnebloemstraat. Een bewoner vermoedde dat bij de buren werd ingebroken en belde de politie. De politie trof de verdachte aan en zag dat hij een ruitje uit de voordeur had gehaald. De verdachte wordt op het politiebureau verhoord.