1e persbericht van maandag 16 augustus

Eindhoven 16-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van inbraak in auto aangehouden

Op de Vestdijk is maandag rond 1.30 uur een man (leeftijd en woonplaats onbekend) aangehouden. Hij wordt verdacht van het inbreken in een auto op een parkeerplaats aan de Raiffeisenstraat eerder die nacht. De eigenaresse ontdekte rond 1.15 uur de inbraak en zag in de buurt een man staan met een autoradio in zijn hand. De man is even later op een fiets gestapt en weggereden. De gewaarschuwde politie wist hem op te sporen. Uit de auto werden een autoradio, een hockeystick en kleding weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachten van handel in harddrugs aangehouden

De Unit Veelvoorkomende Criminaliteit heeft zondag rond 15.40 uur op het Stationsplein een 17-jarige jongen en een 19-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. Zij worden verdacht van handel in harddrugs. Bij hen werden 16 bolletjes met cocaïne aangetroffen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte aangehouden in verduisterde auto

Op de Hondsruglaan is maandag rond 3.30 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. De politie zag de verdachte rijden in een auto die sinds 28 mei 2004 als verduisterd stond gesignaleerd. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau en de auto is in beslag genomen.

Helmond: Inbraak in woning

In een woning aan de Valeriaanbeek is tussen donderdag 11.00 uur en zondag 23.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit de woning werden onder meer sieraden, geld en een klok weggenomen.

Asten: Aanhouding na wegnemen GSM

Op een camping in Asten is zondag rond 15.15 uur een 32-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een GSM van een 16-jarig meisje uit Steenwijk. Dit gebeurde in een onbewaakt moment bij het zwembad eerder die middag. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Beek en Donk: Snelheidscontrole

Op de Oranjelaan is zondag tussen 10.00 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 815 gecontroleerde voertuigen reden 179 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 95 km/u.

Mierlo: Verdachte aangehouden na bedreiging

Op de Winterstraat is maandag rond 1.45 uur een 62-jarige man uit Mierlo aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van de uitbaters van een horecagelegenheid aan die straat. De man zat in zijn auto en stond met draaiende motor voor de horecagelegenheid. Gedreigd zou zijn om het pand binnen te rijden. Eerder die avond werd de 53-jarige vrouw van de 62-jarige man aangehouden. Zij werd toen achter het stuur van de auto aangetroffen. Ze is voor verhoor meegegaan naar het politiebureau en kreeg een rijverbod van twaalf uur omdat ze had gedronken. Een paar uur later bleek de 62-jarige man achter het stuur van de auto te zitten waarop hij vervolgens is aangehouden en voor verder onderzoek in de cel is gezet.

De Rips: Snelheidscontrole

Op de Stippelberg zijn zondag tussen 13.40 en 16.30 uur 916 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 120 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 129 km/u.

Wintelre: Motorrijder onderuit

Op de Biemeren is zondag rond 14.30 uur een 25-jarige motorrijder uit Wintelre de controle over zijn voertuig verloren. In een bocht gleed hij onderuit. De man is met verwondingen aan zijn knie en pols naar het MMC in Veldhoven gebracht.

Waalre:Diefstal auto

In de nacht van zondag op maandag is in Waalre aan Het Fort een rode Volkswagen Golf met het kenteken SX-TG-32 gestolen.