Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


16 augustus 2004


Harderwijk - medicijnen verloren.


Een 57-jarige man uit Enschede heeft in de nacht van zondag op maandag (15/16-08)
zijn li.blauwe rugzak verloren in de gemeente Harderwijk.
In de rugzak bevonden zich medicijnen, t.w. ongeveer 12 tabletten van 200 mg Carbamazepine Tegnetol (worden gebruikt door epilepsiepatiënten) alsmede ongeveer
6 tabletten van 20 mg Fluoxetine Prozac (worden gebruikt bij depressieve klachten).
Zeker voor kinderen kan het innemen van deze medicijnen nadelige gevolgen hebben.
Elke informatie over of aantreffen van de medicijnen kunt u doorgeven aan de politie
op telefoonnummer 0900 - 8844.


Ermelo - auto in de slip.

Een 21-jarige automobiliste uit Groningen, kreeg op zondag (15-08) de schrik van haar leven toen ze met haar auto in een slip raakte. De vrouw reed rond 21.55 uur op linker rijbaan van de A28 in de richting Amersfoort, toen ze opeens moest afremmen voor het verkeer voor haar. Hierdoor raakte de auto in een slip en belandde vervolgens in de berm met de neus in de richting Harderwijk. Omdat de auto niet meer wilde starten is hij weggesleept door een bergingsbedrijf. De politie heeft de onfortuinlijke automobiliste met haar twee passagiers
een lift gegeven naar een hotel in de omgeving alwaar ze zouden worden opgehaald door een familielid.


Epe - inbraak en vernieling bouwketen.

Op zondag (15-08) werd er rond 19.25 uur ingebroken in drie bouwketen op een bouwplaats aan de Hardenbrink. De daders verschaften zich de toegang door het vernielen van ruiten.
Binnen werd een behoorlijke chaos aangericht door bussen verf leeg te gooien, oa over de daar aanwezige bouwtekeningen. Ontvreemd: vermoedelijk twee betonscharen.


Elburg - 4-jarig meisje komt ongelukkig ten val.
Op zondag (15-08) kwam rond 12.50 uur een 4-jarig meisje ongelukkig ten val op de kruising
Hoekwant en Vletstraat. Ze fietste naast haar vader en deze duwde haar om haar wat vaart te laten maken. Door deze manoeuvre verloor ze haar evenwicht en viel voorover met haar hoofd op het wegdek en verloor het bewustzijn. Ze is daarna ter behandeling naar de huisartsenpost gebracht en daar werd een hersenschudding geconstateerd. Na behandeling mocht ze weer naar huis.


Elspeet - inbraak auto.

Op zondag (15-08) werd rond 11.30 ingebroken in een auto op een parkeerplaats aan de Uddelerweg. De inzittenden gingen een eindje wandelen toen ze opeens een klap hoorden alsof er een autoportier werd dicht gegooid. Ze keken om en zagen twee mannen weg lopen en in een auto stappen. De daders hadden een ruit vernield aan de passagierszijde en een rugtas meegenomen, inhoudende onder meer een rijbewijs en een agenda.


De politie adviseert altijd om geen spullen van waarde in de auto achter te laten.


Vierhouten - diefstal uit horecazaken

In de avond- en nachturen van zaterdag op zondag (14/15-08) werden er goederen gestolen uit hotelkamers aan de Tongerenseweg (1x) en de Gortelseweg ( 3x).
Aan de Tongerenseweg heeft de dader een uitzetijzer van een raam vernield en is vervolgens naar binnen geklommen. Er werden 2 portemonnees meegenomen, inh.
geld, een bankpas en een giropas mét de (verstopte) pincode!
Met de giropas werd vervolgens meteen 2x maal een fors bedrag gepind.
Aan de Gortelsweg heeft de dader zich de toegang verschaft via een niet afgesloten raam.
Ontvreemd werden een portemonnee met geld en pasjes; een geldbedrag uit een portemonnee en in het derde geval is de dader wel binnengeweest maar heeft niets van zijn gading kunnen vinden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --