Politie Amsterdam-Amstelland

Man doodgestoken in woning: verdachte gepakt
16-8-2004. Zaterdagmorgen werd na een melding via 112 in een woning in de Zwaluwstraat het levenloze lichaam van de 40-jarige bewoner aangetroffen. Het slachtoffer bleek te zijn neergestoken. Tijdens het onderzoek zagen dienders aan de achterzijde van een woning een man op het balkon staan. Hij probeerde te vluchten door naar beneden te springen. De 31-jarige man, wiens kleding onder het bloed zat, kon worden gearresteerd.
Britse toeristen misdragen zich: 10 arrestaties 16-8-2004. 10 Britse toeristen zorgden zondagavond rond kwart over elf voor onrust in de binnenstad. Ze liepen door de stad en lieten een spoor van vernielingen achter. Ook gooiden ze een motorfiets om. Agenten konden de tien mannen arresteren en confronteerden ze met hun daden. De tien kozen eieren voor hun geld en betaalden de schade aan de betrokkenen.
Jongen neergestoken in eetgelegenheid
16-8-2004. Zaterdagmiddag rond éé n uur raakte een 17-jarige jongen gewond toen hij door een collega in een eetgelegenheid aan het Leidseplein werd gestoken. De politie arresteerde een 16-jarige jongen op verdenking van poging tot doodslag.
De dader kwam tot zijn daad omdat hij vermoedde dat het slachtoffer spullen van hem had gestolen. De 17-jarige jongen is opgenomen in een ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar. De verdachte heeft bekend. Hij wordt maandag voor de officier van justitie geleid. Verwarde man overmeesterd

16-8-2004. Zaterdagmiddag omstreeks 16.15 uur veroorzaakte een 25-jarige verwarde man in de J.M. Kemperstraat voor gevaar. Hij was in het bezit van verschillende messen en bedreigde het personeel van een zuivelwinkel en hulpverleners. Ook dreigde de man zichzelf van het leven te beroven.

Agenten probeerden tevergeefs een gesprek aan te knopen. Ineens gooide hij messen naar politiemensen en hulpverleners. Hierop werden enkele schoten gelost. Hij werd uiteindelijk door een arrestatieteam gearresteerd. Niemand raakte gewond. De man werd overgebracht naar een politiebureau waar hij psychische hulp kreeg. Hij wordt dinsdag voor de officier van justitie geleid.

---

Automobilist rijdt door na ongeluk
16-8-2004. Zondagavond reed een bestuurder door nadat hij achterop een auto was gebotst op de kruising van de Zijdelweg en de Wiegebruijnlaan. Toen het slachtoffer de brokkenpiloot wilde aanspreken ging deze er vandoor. Hierbij reed hij tegen het verkeer in.

Een alerte getuige achtervolgde de doorrijder tot aan zijn huis. Hier werd hij gearresteerd. De man bleek een alcoholwaarde van 2.3 promille te hebben. Dit is vier keer de toegestane hoeveelheid. De man heeft een proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Verkeerscontrole Rivierenbuurt
16-8-2004. Vrijdagavond hield het wijkteam Rivierenbuurt een verkeers- en alcoholcontrole op het Victorieplein en de President Kennedylaan. Tijdens de verkeerscontrole werden 31 bekeuringen uitgeschreven en vijf automobilisten aangehouden in verband met te veel alcoholgebruik. De alcomobilist die bij de ademanalyse 605 ug/l (1.35 promille) blies, moest ook meteen zijn rijbewijs inleveren.

---

Vrouw bijt en krabt politieagenten

16-8-2004. Zondagmiddag raakte een brigadier van bureau Beursstraat gewond bij de arrestatie van een 32-jarige verslaafde vrouw in de Warmoesstraat. De agente werd door de vrouw in haar arm gebeten en raakte gewond. Een andere agente werd door de vrouw gekrabt. Beide politievrouwen hebben zich aan hun verwondingen laten behandelen.
---