Gemeente Driebergen

Nix in elk geval open tot eind dit jaar

Gebouw de Nix aan de Engweg blijft in elk geval open tot 1 januari 2005. Dat is het resultaat van besprekingen tussen de gemeente en de Stichting Welzijn Driebergen SWD). Zoals bekend wordt De Nix in hoofdzaak gebruikt voor jeugd- en jongerenwerk.

Enige tijd geleden ontstond een verschil van mening tussen gemeente en SWD over de toekomst van de Nix. De SWD wilde de Nix sluiten, voor de gemeente kwam dit besluit te vroeg. Sinds enkele weken voeren vertegenwoordigers van de gemeente en de SWD weer gesprekken over de toekomst van de SWD en het gebouw De Nix. Deze gesprekken moeten uiterlijk in oktober leiden tot gezamenlijke voorstellen over de toekomst van de SWD en de Nix en over het jeugd- en jongerenwerk in Driebergen-Rijsenburg.

Gemeente en SWD hebben ieder circa 5.500,- beschikbaar gesteld om de NIX de rest van dit jaar open te houden. De gemeente heeft daarbij als voorwaarde gesteld dat de nu lopende gesprekken in oktober tot overeenstemming leiden. Beide partijen hebben er echter alle vertrouwen in dat er in oktober inderdaad gezamenlijke voorstellen kunnen worden gedaan. Die worden vervolgens aan de gemeenteraad en aan het bestuur van de SWD voorgelegd ter besluitvorming.

De nu gemaakte afspraken betekenen dat De Nix na de reguliere vakantiesluiting op 24 augustus weer geopend is. De SWD zal er naar streven dat de ontstane vacature jongerenwerker zo snel mogelijk (tijdelijk) wordt ingevuld.

(Gezamenlijk persbericht van het bestuur van de SWD en de gemeente Driebergen-Rijsenburg, 16 augustus 2004)

---

Gemeente Driebergen-Rijsenburg