CNV PUBLIEKE ZAAK

Korting rijksmusea niet afwentelen op personeel

De vakbond CNV Publieke Zaak is zeer bezorgd over subsidiekorting van 2,5 procent die alle rijksmusea (1350 medewerkers) boven het hoofd hangt. De bond vreest dat deze door de Raad van Cultuur voorgestelde bezuiniging banen gaat kosten.

CNV Publieke Zaak is het daarom eens met de brandbrief van de Vereniging van Rijksgesubsidieerde Musea (VRM) aan staatssecretaris M.C. van der Laan van OC&W.VRM waarschuwt de staatssecretaris dat snijden in het personeel de enige optie is als de bezuinigingen worden doorgevoerd. Bestuurder Lizelotte Smits van CNV Publieke Zaak: 'Het risico dat de bezuinigingen noodgedwongen afgewenteld zullen worden op het personeel is groot. Wij willen dit ten koste van alles voorkomen. De werknemers in de museumwereld hebben een enorme loyaliteit en verantwoordelijkheidsgevoel. Wij doen daarom een beroep op het kabinet van de subsidiekorting af te zien.'

Veranderende cultuur
CNV Publieke Zaak wijst op de veranderende cultuur binnen de rijksmusea die zich om moeten vormen tot onderneming. 'De politiek loopt als een olifant door de porseleinkast. Dit proces heeft zijn tijd nodig en nu dreigt dit alles te worden doorkruist met nieuwe kortingen. De werkgever moet de kans krijgen om het eigen personeel te motiveren hun werk te blijven doen. Vorig jaar leverde het personeel bijvoorbeeld al een pensioenjaar in. Door de opstelling van het kabinet dreigt demotivatie', waarschuwt Lizelotte Smits.

Voor nadere informatie
Lizelotte Smits, bestuurder CNV Publieke Zaak, tel. 06-51 42 89 25

van bovenstaand bericht.

16 aug 04 15:19