Politie Zaanstreek-waterland


08:16 11-AUG-04
PURMEREND, EINSTEINSTRAAT

Bouwmarktinbrekers door het dak

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een bouwmarkt waarbij men via het dak is binnengekomen. In de nacht van dinsdag tien op woensdag elf augustus hebben inbrekers een gat in het dak gemaakt van een bouwmarkt. Eenmaal binnen werden vitrines stukgeslagen en een grote hoeveelheid elektrisch handgereedschap gestolen. Op het dak werden enkele gereedschapsstukken achtergelaten waardoor het vermoeden bestaat dat de daders overhaast vertrokken zijn.

14:15 15-AUG-04
VOLENDAM

Voetbalsupporters weggestuurd

Tijdens de voetbalwedstrijd tegen F.C. Cambuur heeft de politie een groep supporters die zich in Volendam ophielden weggestuurd. En groep van ongeveer twintig fans van de gastclub had geen gebruik gemaakt van de combiregeling en werd door de politie richting snelweg begeleid. Op de vluchtstrook stopte een auto en een 24-jarige en een 22-jarige man, beiden uit Hilaard, veroorzaakten gevaar voor het verkeer. De aanwijzingen van de politie werden niet door de mannen opgevolgd en zij werden aangehouden. Na verhoor zijn de sportfans heengezonden.

23:29 15-AUG-04
ZAANDAM, ABRAHAM KLOOSSTRAAT

Verdachte aangehouden na overval

De politie heeft een verdachte aangehouden na een gewapende overval in de centrale hal van een flat.Twee vrouwen en een man, die in de flat wonen, werden bedreigd met op vuurwapens gelijkende voorwerpen. Drie daders dwongen de mensen op de grond te gaan liggen en geld af te geven. Nadat een handtas met geld, paspoorten en dergelijke was afgegeven zijn de overvallers gevlucht. Een verdachte is in een auto aangehouden. In deze auto bevonden zich scherpe patronen, pillen en vermoedelijk cocaïne. Deze zaken zijn door de politie in beslag is genomen.

23:17 11-AUG-04
KROMMENIE, PRINS HENDRIKSTRAAT

Vierde verdachte autodiefstal aangehouden

De politie heeft vanmorgen vroeg een 24-jarige man in zijn woning aangehouden die ervan wordt verdacht de vierde betrokkene te zijn bij een autodiefstal. Afgelopen donderdag werden door de politie drie mannen met een gestolen auto aangehouden na een achtervolging. Nadat de in Krommenie gestolen auto was klemgereden wist de bestuurder te ontkomen.

14:49 15-AUG-04
ZAANDAM, BERGBLAUWSTRAAT

Onbekende kraker aangehouden

Bij een gekraakte woning in een flat heeft de politie een man aangehouden die weigerde zijn personalia op te geven.De politie trof na een melding dat er een woning gekraakt was een groep van ongeveer twintig mensen op de galerij aan. Zij vertelden dat zij de woning gekraakt hadden omdat deze langer dan een jaar leeg stond. Onderzoek bij de woningbouwvereniging en in de omgeving wees uit dat de woning nog maar enkele weken leeg stond. De kraker zonder naam is aangehouden omdat hij wordt verdacht van vernieling van de deur van de woning en ter vaststelling van zijn identiteit.


00:25 16-AUG-04
ZAANDAM, PIETER GIJSENLAAN
Etalage geramd buitenboordmotoren gestolen
De politie onderzoekt een inbraak waarbij drie buitenboordmotoren zijn gestolen na het openbreken van een hek en het stukrijden van een etalageruit.Het slot van het toegangshek bij een winkel in scheepsbenodigdheden is stukgeknipt en een ruit van drie bij één meter is met een voertuig vernield door ertegen aan te rijden. Drie buitenboordmotoren, die op een rek hingen en ieder nog een afzonderlijk slot hadden, zijn meegenomen.

04:27 16-AUG-04
PURMEREND, DRONTERMEER
Auto gestolen na inbraak
De politie is met diverse auto's op zoek geweest naar een, bij een inbraak, gestolen auto. De bewoner van een woning aan het Drontermeer werd wakker van het geluid van een startmotor. Hij ging kijken en zag zijn auto, een bronskleurige Ford Mondeo met kenteken 10-LT-DV, wegrijden. Even later ontdekte hij dat er in zijn woning was ingebroken. Er is een laptop computer meegenomen, diverse pasjes en sleutels, waaronder de autosleutels.

22:50 11AUG-04
OOSTHUIZEN
Podloodventer aangehouden
De politie heeft een man aangehouden die vermoedelijk zijn geslachtsdeel aan een paar kinderen heeft getoond. De man kon door de politie aangehouden worden omdat een 7-jarige jongen een uitstekend signalement van de auto en de man kon geven. De jongen was samen met een 4-jarig vriendje aan het spelen terwijl een 22-jarige man uit Purmerend vanuit zijn auto zat toe te kijken. Even later kwam de man naar de kinderen toe om zijn geslachtsdeel te laten zien. De man is ingesloten en zal worden gehoord door de zedenrecherche.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-160804

21:30-23:30 14-AUG-04
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Geen drankrijders, wel hardrijders

Zaterdagavond hielden drie medewerkers van het verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole op de Dorpsstraat in Assendelft. In totaal werden 58 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen had teveel gedronken. Wel werden tijdens de controle vier hardrijders betrapt. De hoogste snelheid bedroeg 72 km per uur. Verder kregen ook twee bromfietsers een boete voor het niet voeren van gele vlakken en het voeren van blauwe verlichting aan de achterzijde.


14/15-AUG-04
ZAANSTAD, DIVERSE LOCATIES

Afgelopen weekend vijf alcomobilisten van de weg gehaald

Afgelopen weekend werden, verspreid over diverse plaatsen, vijf drankrijders aangehouden. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Provincialeweg in Krommenie een alcomobilist aangehouden en zaterdagochtend verkeerden op de Sportlaan en op de A8 in Zaandam twee bestuurders onder invloed. Zondagochtend werden op de Wibautstraat in Zaandam en op de Vaartdijk in Krommenie nog eens twee mannen aangehouden. Het hoogste alcoholgehalte had de 25-jarige bestuurder uit Wormer die op de Vaartdijk werd aangehouden. Hij had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimaal 390 euro.
Tijdens een alcoholcontrole op de Wandelweg in Wormerveer werden zaterdagavond en -nacht overigens geen drankrijders betrapt. Drie medewerkers het verkeershandhavingsteam namen in totaal 42 blaastesten af. Tijdens deze controle werd wel een bestuurder betrapt die niet in het bezit was van een rijbewijs omdat dat was ingevorderd. Verder werden een hardrijder en een bromfietsers bekeurd. Laatstgenoemde reed zonder helm.

23:14 15-AUG-04
PURMEREND, WATERLANDLAAN

Rijgedrag verraadt alcoholgebruik

Zondagavond werd een 50-jarige man uit Purmerend in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten zagen de man al slingerend over de Waterlandlaan rijden en besloten hem aan de kant te zetten voor een nadere controle. Een ademanalyse wees uit dat de man de alcohollimiet ruim twee keer had overschreden. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en kan rekenen op een boete van minimaal 390 euro.

03:30 15-AUG-04
IJDOORNLAAN, LANDSMEER
Drankrijder
Zondagochtend werd op de IJdoornlaan in Landsmeer een 24-jarige Oostzaner aangehouden omdat hij met drank op zijn auto bestuurde. De man had anderhalf keer de limiet overschreden en kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimaal 300 euro.

18:30-20:30 14-AUG-04
ILPENDAM, JAAGWEG
43 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg in Ilpendam werd zaterdag een hoogste snelheid gemeten van 123 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Eén op de honderd bestuurders reed te hard.

18:30-20:30 15-AUG-04
ASSENDELFT, RIJKSWEG BUITENHUIZEN-BEVERWIJK N246
160 km per uur
Tijdens een snelheidscontrole op de provincialeweg Buitenhuizen-Beverwijk (100 km per uur) in Assendelft werd zondagavond een snelheid gemeten 160 km per uur. Eén op de honderd bestuurders overschreed de snelheidslimiet. Bijna duizend voertuigen passeerden de controle.


---- --