Persberichten maandag 16/8

's-Hertogenbosch 16-08-2004

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL

's-Hertogenbosch - Zondagmiddag is een 14-jarige jongen uit Sint Michielsgestel aangehouden. De jongen werd in een sportcomplex aan de Victorialaan in 's-Hertogenbosch betrapt toen hij een portemonnee wegnam en daaruit geld haalde. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij overgedragen aan zijn ouders.

AANHOUDINGEN BIJ INBRAAK

Rosmalen - Zondagavond werd gemeld dat werd ingebroken in een container die aan de Empelseweg in Rosmalen stond. Door de politie konden ter plaatsen twee mannen, 26 en 35 jaar uit Berlicum en twee vrouwen van 24 jaar uit Uden en Vlijmen worden aangehouden. Een deur van de container bleek te zijn opgebroken. Het viertal is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

GORDELCONTROLE

's-Hertogenbosch - Zondagavond is op het Burgemeester Loeffplein in 's-Hertogenbosch een autogordelcontrole gehouden. Bij de controle werden 6 bestuurders bekeurd omdat ze de autogordel niet om hadden.

JONGEREN AANGEHOUDEN BIJ DIEFSTAL

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag zijn twee jongeren aangehouden. Het tweetal werd betrapt toen ze aan het inbreken waren in een container achter een winkel aan de Helftheuvelpassage in 's-Hertogenbosch. Het tweetal, 20 jaar en afkomstig uit Tilburg en Son en Breugel had de container opgebroken en daaruit levensmiddelen gestolen. De twee zijn voor verder onderzoek ingesloten.

TWEETAL AANGEHOUDEN VOOR GEWELDPLEGING

's-Hertogenbosch - Maandagmorgen zijn een 27-jarige vrouw en een 29-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een geweldpleging op 12 juni op de Citadellaan in 's-Hertogenbosch. Op die dag werd een 32-jarige man uit 's-Hertogenbosch door een man en een vrouw mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij verschillende kneuzingen en blauwe plekken op. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN OVERVALLEN

's-Hertogenbosch - Maandagmorgen is de beheerder van een parkeergarage aan de Arena in 's-Hertogenbosch beroofd. Even na 08.00 uur kwam een man bij de kantoorruimte van de garage en bedreigde de beheerder. Onder bedreiging moest de man enkele zakken met geld, afkomstig uit de parkeerautomaten afgeven. De beheerder verzette zich nog tegen de beroving, maar kreeg daarbij enkele klappen, waardoor hij licht gewond raakte. De overvaller wist te ontkomen in de richting van de Bloemenkamp. Een deel van het gestolen geld werd in de parkeergarage teruggevonden. De overvaller was een negroïde man, van ongeveer 1.80 meter lang. De man was ongeveer 40 tot 45 jaar oud en heeft donker kort kroeshaar en een donkere snor. Hij droeg een donkere jas. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Het telefoonnummer van de politie is 0900-8844.

TE VEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS INGEVORDERD

Vught - In de nacht van zondag op maandag, even voor 01.00 uur, werd op de Rijksweg A2 onder Vught een 50-jarige man uit Venlo bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken en zat daarbij ook nog een niet handsfree te bellen. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 6 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

GLAASJE OP

Boxtel
- In de nacht van zondag op maandag, even na 01.00 uur, werd op de Schijndelseweg in Boxtel een 42-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de vrouw ook een rijverbod 3 uur.

AUTO GESTOLEN BIJ INBRAAK BEDRIJF

Boxtel

- In de nacht zondag op maandag werd ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg in Boxtel. Een toegangsdeur van het bedrijf werd opengebroken. Uit het bedrijf werd een gele bedrijfsbus gestolen. In de bus ligt een grote hoeveelheid gereedschap. De bus, een Ford Transit is voorzien van het kenteken VG-FJ-71.

BEDRIJFSBUSJE GESLOTEN

Schaijk Zondagmiddag is een wit bedrijfsbusje merk Mitsibishi, type L400 met het kenteken 98-VS-GD gestolen. Het busje werd gebruikt als rijdende winkel en was geladen met diverse winkelwaar (waarde onbekend). Het busje stond geparkeerd aan de Noordhoekstraat in Schaijk.

DRONKEN BROKKENPILOOT

Veghel Een 46-jarige automobilist uit Veghel is zondagavond op de Van Wassenaerstraat in Veghel aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed tegen een lantaarnpaal op De Leest, hierbij verloor de verdachte zijn kentekenplaats en reed vervolgens verder. Op de Van Wassenaerstraat ramde de automobilist drie geparkeerde autos en kwam tegen de laatste auto tot stilstand. Omstanders hebben toen de autosleutels van de man afgepakt en even later is de verdachte door de politie aangehouden. Uit een blaastest bleek dat de man meer dan vier keer (1065 µg/l) de toegestane hoeveelheid alcohol blies (220 µg/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur en een proces-verbaal.

ONGEVAL MET LETSEL

Schaijk maandagochtend bij een ongeval op de kruising van de Lage Baan en de Gaggelstraat in Schaijk is een 35-jarige automobiliste uit Schaijk gewond raakt. Ze reed met haar auto op de Lage Baan richting de kruising met de Gagelstraat. Op de kruising had ze de van rechts komende 40-jarige automobilist uit Heesch niet zien aankomen, waardoor beide voertuigen met elkaar in botsing kwamen. De vrouw is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht.

EEKHOORNS GESTOLEN

Berghem
In de nacht van zondag en maandag zijn twee Boerendonkse eekhoorns gestolen vanaf een kinderboerderij aan de Kloosterstraat in Berghem. De eekhoorns zijn bruin grijs gestreept. De eekhoorns zaten in een zeskantige groene kooi van 2 bij 2 meter. De dieven hebben de eekhoorns met kooi meegenomen.
De politie vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben van de verdwenen eekhoorns en de kooi, contact op te nemen met politie Oss. (0900-8844, lokaal tarief).

TE VEEL GEDRONKEN

Boxmeer
In de nacht van zondag op maandag is eeen 41-jarige man uit Boxmeer in zijn woonplaats aan de Hollesteeg aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

TE VEEL GEDRONKEN

Overloon
Maandag vroeg in de ochtend is een 23-jarige man uit Oploo aangehouden op het Kerkpad in Overloon voor rijden onder invloed van alcohol. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.