Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 16 augustus

Alkmaar 16-08-2004 - 16.00 uur

Autobestuurder zonder rijbewijs

Heerhugowaard, zondag 14 augustus 2004.

Zondagmiddag zagen surveillerende agenten een bestuurder van een personenauto met hoge snelheid rijden over de Stellingmolen. Toen de agenten hun auto keerden om de bestuurder hierover aan te spreken was hij verdwenen. Buurtbewoners die zich ergerden aan het rijgedrag van deze bestuurder noteerden het kenteken en gaven dit door aan de politie. Via het kenteken kon de bestuurder worden getraceerd. De bestuurder was een 30-jarige man uit Heerhugowaard. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Bestuurder gewond na ongeval.

Akersloot, maandag 16 augustus 2004.

In de nacht van zondag op maandag raakte een 30-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de Rijksweg A9. De man reed over genoemde weg komen de uit de richting van Haarlem toen hij te laat een voor hem rijdende vrachtauto opmerkte. De man reed met volle snelheid achter op de vrachtauto. Hierbij raakte hij gewond aan armen en benen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen. Agenten constateerden dat de bestuurder alcohol had gedronken. Een bloedproef moet uitwijzen of het om een strafbare hoeveelheid gaat. De auto van de Alkmaarder werd volledig vernield.

Diefstal auto

Bergen, maandag 16 augustus 2004.

Maandagmorgen kort na 05.00 uur werd een personenauto gestolen vanaf de Foeke Kamstraweg. De eigenaar van de auto hoorde omstreeks dat tijdstip de motor van een auto starten. Toen hij uit het raam keek zag hij dat zijn auto was verdwenen. Het gaat om een auto van het merk Mazda, type 323. De auto is groen van kleur en voorzien van het kenteken

LN-VP-66

Donken autobestuurder raakt rijbewijs kwijt.

Alkmaar, maandag 16 augustus 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd een 33-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Noorderkade. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 1170 ug/l. Dat is ruim vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien het hoge alcoholgebruik werd het rijbewijs van de man ingevorderd.