Politie Drenthe

Maandagmiddag

Emmen 16-08-2004

Diefstal uit en vernieling van boot
COEVORDEN Maandagmorgen werd ontdekt dat er was ingebroken op een boot in het kanaal aan De Mars. De boot werd gebruikt bij het aanbrengen van beschoeiing en was tijdens de vakantie daar blijven liggen. De kajuit was opengebroken en diverse goederen waren gestolen, waaronder diverse dure gereedschappen. Van het achterdek werd een reddingsbootje stolen. Vandaag zal gekeken worden wat er precies weg is en hoe hoog de schade is.

Oproep getuigen
COEVORDEN De politie is op zoek naar getuigen van de vechtpartij die zaterdagavond omstreeks 23.00 uur heeft plaatsgevonden op de Bentheimerstraat. Toen 2 politieagenten enkele personen zagen vechten en de vechtenden wilde scheiden, keerden deze zich tegen de politie, waarbij een agente werd belaagd. Zij werd mishandeld bedreigd en uitgescholden. Ten gevolge van de mishandeling zal zij voorlopig rust moet houden. Een 18-jarige inwoner van Coevorden werd aangehouden. De man bleef agressief tot in de cel, waarbij hij in het bureau in Emmen nog enkele vernielingen pleegde. Maandagmorgen zijn nog twee jonge mannen van 18 en 19 jaar uit Coevorden aangehouden. Alle drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek is in volle gang. De politie hoopt dat getuigen, uit het in grote getale aanwezige en toekijkende publiek, zich zullen melden. Zij kunnen contact opnemen middels het nummer 0900-8844.

ASSEN De politie in Assen wil graag in contact komen met getuigen van een fietsendiefstal in het winkelcentrum aan de Scharmbarg. Een 52-jarige inwoonster van Assen plaatse maandagmorgen omstreeks 11.45 uur haar afgesloten fiets in het winkelcentrum. Toen zij een half uur later terugkwam, bleek haar fiets gestolen te zijn. Meerdere mensen gaven aan dat ze gezien hadden dat haar fiets gestolen werd. De eigenaresse van de fiets weet niet wie die getuigen waren. De politie wil graag dat deze getuigen alsnog even contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Brand in voormalige kerk
EMMEN Maandagmiddag ontstond er brand in de voormalige Angeluskerk aan de Leemkoelen/Veldlaan. Een van de pilaren in de kerk stond in brand en de brandweer moest ter plaatse komen om te blussen. Het gebouw dat al deels gesloopt is, bekwam nu nog extra schade. Niet uitgesloten wordt dat er sprake is van brandstichting.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag
17.00 uuur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
info@politie-drenthe.nl