Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 16 augustus

Hoorn 16-08-2004 - 16.00 uur

Snelheidscontrole

Lambertschaag, zondag 14 augustus 2004.

Zondagmiddag tussen 15.30 en 17.15 uur werd een snelheidcontrole gehouden op de Dijkweg. Tijdens deze controle werden 315 voertuigen gecontroleerd. Negen van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km/u waar een maximumsnelheid geldt van 80 km/u.

Computerschermen gestolen uit schoolgebouw

Hem, zondag 15 augustus 2004.

Zondagavond werd een inbraak ontdekt in een schoolgebouw aan de Noorder Sluisstraat. Men kwam in de school door het vernielen van een raam. Vanuit het gebouw werden 12 flatscreen schermen weggenomen. Daarnaast werden verschillende vernielingen aan bedrading van apparatuur aangebracht. De totale schade loopt in de duizenden euros.

Auto in brand gestoken

Medemblik, maandag 16 augustus 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd een personenauto in brand gestoken. Dit gebeurde op het Kon. Emmapark. Omstreeks 03.30 uur hoorde de eigenaar van de auto van een paar harde klappen. Kort daarop ontdekte hij dat zijn auto in de brand stond en dat men zijn auto ongeveer 100 had verplaats. De auto brandde volledig uit. Getuigen hebben twee of drie jongen kort voordat de brand werd ontdekt het park uit zien rennen. Of zij iets met de brand van doen hebben wordt onderzocht.

Man overvallen in zijn woning.

Lambertschaag, maandag 16 augustus 2004.

In de nacht zondag op maandag omstreeks 04.00 uur werd een 55-jarige man in zijn woning aan het Noordeinde overvallen door twee negroïde personen. De man werd wakker en zag twee mannen in woning staan. Zij eisten geld en bedreigden hierbij het slachtoffer met een vuurwapen. In een onbewaakt ogenblik wist het slachtoffer via een raam de woning te verlaten. Hierbij raakte hij lichtgewond. Kort daarop hebben de daders de woning verlaten. Van hen is geen duidelijk signalement beschikbaar.

Vrouw gewond na ongeval

Wognum, maandag 16 augustus 2004. .

Maandagmiddag omstreeks 12.20 uur raakte een 72-jarige vrouw uit Middenbeemster gewond na een ongeval op de Rijksweg A7 ter hoogte van de afrit Wognum. De bestuurder van de auto waarin de vrouw zat, een 57-jarige man uit Middenbeemster, reed in eerste instantie de afrit naar Wognum op waarna hij zich bedacht en via de berm de rijbaan weer op reed. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Hierbij raakte de vrouw gewond. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.