Politie Flevoland

Stremming Hanzeweg door ongevallen

Dronten 16-08-2004 - De Hanzeweg tussen de Roggebotsluis bij Kampen en de Biddingringweg bij Dronten is maandagmorgen urenlang afgesloten geweest na twee afzonderlijke ongevallen. De vermoedelijke oorzaak is de combinatie van slecht weer en de matige gesteldheid van het wegdek.

Een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Belgische Tienen kwam vanaf Kampen en wilde richting Dronten gaan. Hij raakte ter hoogte van de kruising Hondweg en Ketelweg door onbekende oorzaak van de weg. Vervolgens belandde hij in een sloot. De man was zelf uit de vrachtwagen gekropen en stond naast de auto toen de politie arriveerde. Hij was ongedeerd. Volgens getuigen en de man zelf reed hij op dat moment 70 kilometer per uur.

Slip

Vlak daarna gebeurde een tweede ongeval op de Hanzeweg. Een 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Harderwijk reed naar Dronten en raakte de controle kwijt over zijn voertuig. Hij belandde in een slip en kwam uiteindelijk aan de andere kant in een greppel. Ook deze man raakte niet gewond.

De politie zette de weg vervolgens af, in verband met de veiligheid en het van start kunnen gaan met de opruimwerkzaamheden. Om half vier werd de weg weer vrijgegeven. Toen had de politie de provincie al geadviseerd om de snelheid te verlagen naar 30 kilometer per uur. De provincie heeft vervolgens de bijbehorende verkeersborden geplaatst.