Gemeente Nijmegen

Officiële opening in oktober. Eerste bewoners voor voorzieningenhart Nijmegen

Stichting Kinderopvang Nijmegen (KION) neemt op zestien augustus het eerste voorzieningenhart in de Waalsprong in gebruik. Op dertig augustus betrekt ook de basisschool De Oversteek het pand. Burgemeester Ter Horst verricht op zaterdag negen oktober de officiële opening van het eerste voorzieningenhart in Nijmegen.

Het voorzieningenhart, gevestigd aan de Pijlpuntsraat 1 in Oosterhout, is het eerste in de gemeente Nijmegen. In het gebouw zullen verschillende organisaties hun diensten aanbieden. In Oosterhout zijn dat naast De Oversteek en Kion, de GGD jeugdgezondheidszorg, Cultureel Centrum De Lindenberg, de wijkraad en diverse sportverenigingen. Samen in een gebouw zitten, maakt meer onderlinge afstemming mogelijk. Dit is van groot belang bij de gezamenlijke taak om kinderen tot 12 jaar te begeleiden. Een ander voordeel is dat bewoners uit de wijk op één plek van diverse diensten gebruik kunnen maken. Ook kunnen ruimtes binnen het gebouw voor meerdere doeleinden worden gebruikt.

De wijk Visveld in Lent (gemeente Nijmegen) krijgt ook een voorzieningenhart. Er wordt momenteel verder gewerkt aan een voorzieningenplan voor de Waalsprong.

Burgemeester Ter Horst verricht op zaterdag negen oktober 2004 de officiële opening van het eerste voorzieningenhart in Nijmegen. Het programma begint dan om elf uur bij het voorzieningenhart aan de Pijlpuntstraat 1 in Oosterhout, Nijmegen.