PERSBERICHT

|Datum |16 augustus  |
|      |2004         |
|Nummer|015          |
GRAPHIC SYSTEMS DIVISIE VAN BUHRMANN MAAKT EUROPESE OVEREENKOMST MET NEXPRESS SOLUTIONS BEKEND

Buhrmann heeft overeenstemming bereikt met NexPress Solutions, een 100%- dochteronderneming van Eastman Kodak, over de verkoop van activa van de verkoop- en serviceorganisatie op het gebied van digitale drukapparatuur van Buhrmanns Graphic Systems Divisie.

De verkoop van de betreffende activa van Buhrmanns Graphic Systems Divisie op het gebied van digitale drukapparatuur aan NexPress Solutions, is een logische stap na de strategische beslissing van Heidelberg om de digitale printactiviteiten af te stoten en zich te concentreren op haar kernactiviteiten. De divisie Graphic Systems van Buhrmann is een belangrijke business partner van Heidelberger Druckmaschinen AG. Naar verwachting zal de verkoop geen materieel effect hebben op de omzet van de Graphic Systems Divisie over 2004. De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar worden afgerond.

De betreffende activa
De verkoop betreft de onderdelen van Buhrmanns verkoop- en service-organisatie op het gebied van digitale kleurendrukapparatuur (Kodak NexPress 2100) en andere digitale productiesystemen (Kodak Digimaster) in België, Nederland, Spanje en een aantal grote Italiaanse steden. Om de continuïteit van de dienstverlening te waarborgen, zal Buhrmann de verkoop van de Digimaster-systemen en daaraan gerelateerde service-activiteiten voortzetten in die landen en regio's waar Kodak niet over een eigen verkoop- en serviceorganisatie beschikt (bijvoorbeeld Griekenland).

Ongeveer 30 hoog gespecialiseerde technische en servicemedewerkers die zich bezighouden met de digitale printactiviteiten, zullen naar verwachting in dienst treden bij NexPress. Deze verkoop- en servicemedewerkers zullen zich voegen bij de meer dan 300 verkoop- en servicemedewerkers die zijn aangenomen toen Kodak in april 2004 NexPress overnam. Door deze bundeling van expertise zal NexPress beter in staat zijn om te voldoen aan de specifieke eisen van klanten ten aanzien van digitale drukwerkproductiesystemen.

Gunstig voor klanten (Klanten zullen profiteren)

Venkat Purushotham, President en CEO van NexPress Solutions, stelt in een toelichting: "Deze overeenkomst met Buhrmann vergroot de directe aanwezigheid van NexPress op de belangrijkste Europese markten. Dit versterkt onze marktpositie in Europa en onderstreept dat NexPress, door rechtstreekse dienstverlening, haar klanten beter wil bedienen en verder wil groeien op het gebied van digitaal drukken." Carl Thomas, President van de Graphic Systems Divisie van Buhrmann, voegt hieraan toe: "Deze overeenkomst biedt ons de gelegenheid om ons te richten op onze kerncompetentie, te weten het leveren van een compleet arsenaal aan oplossingen voor de grafische industrie. Wij zullen nauw samenwerken met NexPress, om een soepele overgang mogelijk te maken, en wij blijven onze klanten wijzen op de waarde (het nut) van digitale printoplossingen."

NexPress Solutions
NexPress Solutions (www.nexpress.com) is een onderdeel van de Graphic Communications Group van Eastman Kodak Company. Het hoofdkantoor van NexPress staat in Rochester in de Amerikaanse staat New York. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt geavanceerde oplossingen en verbruiksproducten voor de digitale vervaardiging van drukwerk in kleur en in zwart-wit. De met verschillende prijzen bekroonde portefeuille van het bedrijf omvat de Kodak NexPress 2100 digitale productiepers voor kleurendruk en de serie Kodak Digimaster digitale systemen voor hoge-volumeproductie van monochroom drukwerk.

Over Buhrmann Graphic Systems
De Graphic Systems Divisie van Buhrmann is een vooraanstaand distributeur van grafische apparatuur, verbruiksartikelen en diensten aan drukkerijen in België, Griekenland, Italië, Nederland, Luxemburg en Spanje. In deze landen is Buhrmann de geautoriseerde dealer van Heidelberger Druckmaschinen AG, de grootste fabrikant van drukpersen ter wereld. De Graphic Systems Divisie heeft ongeveer 1.100 medewerkers in dienst, waaronder hoog opgeleide verkopers en technici. De divisie vertegenwoordigt 6% van de totale Groepsomzet.