Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 16 augustus 2004

(


Noordwijk Veilig stappen

In de nacht van vrijdag 13 augustus en zaterdag 14 augustus heeft er een aantal incidenten plaatsgevonden. Zo heeft er een vechtpartijtje plaatsgevonden omstreeks 02.50 uur op de Parallelboulevard tussen 6 personen. De partijen werden gescheiden en geen van de vechtersbazen wenste aangifte te doen. Omstreeks 03.00 uur werd een 23-jarige man uit Lincoln (Engeland) aangehouden omdat hij een telefooncel op de Palaceplein wilde vernielen en hiervoor al meerde malen door de politie was aangesproken op zijn gedrag. De man bleek onder invloed te verkeren. Na verhoor werd hij met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap heengezonden. Verder werden er bekeuringen uitgeschreven voor rijden door rood licht, controle snelheid bromfietsen en stilstaan bij een stopverbod.
In de nacht van zaterdag 14 augustus op zondag 15 augustus heeft zich ook een aantal incidenten voorgedaan. Op zondag 15 augustus omstreeks 02.00 uur werden twee vechtende personen uit elkaar gehaald op de De Grent. Beiden hadden ruzie gekregen omdat een van de partijen tegen iemand was opgelopen. Er werd geen aangifte gedaan. Bleek omstreeks 02.30 uur een 18-jarige fietser uit Sassenheim zo hard op zijn fiets te rijden over de De Grent dat hij de macht over het stuur verloor. Zijn fiets werd gelanceerd en kwam terecht tegen een 35-jarige man uit Voorhout die op de stoep zat. Deze man werd op zijn beurt kwaad en gooide de fiets op de straat waardoor een autobestuurder in de remmen moest. De politie bemiddelde in het ongeval. Omstreeks 02.40 uur werd een vechtpartijtje gesust op de De Grent waarna beide partijen huiswaarts werden gestuurd. De politie zag omstreeks 02.55 uur dat er een man met zijn fiets over de kop sloeg op de De Grent. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Ambulancepersoneel heeft zich over het slachtoffer ontfermd. Die nacht werden er ook 15 bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, negeren stopverbod en geluidsoverlast auto.


Noordwijkerhout - Vrouw mishandeld

De politie is op zoek naar twee jongemannen die op vrijdag 13 augustus rond 18.00 uur bij een bushalte aan de Maandagsewetering een 28-jarige vrouw uit Katwijk mishandelden. De jongens hadden het daarbij gemunt op haar mobiele telefoon en geld. Toen zij dat niet snel genoeg kregen schopten en sloegen ze op haar in. De jongens reden onverrichter zake weg toen een man naderde. De vrouw heeft zich in het LUMC laten onderzoeken voor het letsel wat zij opliep met name aan haar gezicht.

Lisse Rijden onder invloed
Op de Heereweg in Lisse is zondagochtend 15 augustus rond 0.10 uur een 30-jarige inwoner van Hillegom aangehouden wegens rijden onder invloed. Tijdens de ademanalyse blies hij 410 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg tevens een rijverbod van 3 uur.


Sassenheim - Automobilist mist rotonde

Een 22-jarige man uit Gostynin (Polen) wist op zaterdag 14 augustus rond 07.30 uur zijn auto niet op een juiste wijze door de rotonde aan de Van Pallandtlaan nabij de oprit van de Rijksweg A44 te sturen. Hij beschadigde daarbij het carter van de auto die daarop onder het viaduct tot stilstand kwam. De politie constateerde drankgebruik en hield hem aan. 510 Ug/l (limiet 220 ug/l) leverde de ademanalyse op. Goed voor een boete van 500 euro. Daarnaast krijgt de man nog een rekening van de Provincie voor het schoonmaken van het wegdek.


Noordwijk(erhout)/Hillegom Alcoholcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van politie Hollands Midden heeft in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus een alcoholcontrole gehouden in Noordwijk (Herenweg en N206), Noordwijkerhout ('s Gravendamseweg) en Hillegom (Weeresteinstraat). Vijf automobilisten hadden te veel gedronken (meer dan de limiet van 220 ug/l). Zij kregen alleen een proces-verbaal. Bij twee automobilisten, een 37-jarige Haarlemmer en een 38-jarige Noordwijker, wees de ademanalyse meer dan 570 ug/l uit (respectievelijk 600 ug/l en 790 ug/l); zij moesten hun rijbewijs inleveren. In totaal hebben ruim 250 bestuurders de blaastest afgelegd.


Leiden Brandstichting auto

Op zaterdag 15 augustus omstreeks 23.30 uur kreeg de politie melding van een auto in de brand aan de Mosselbank. Bleek het voertuig aan de linkervoorzijde in de brand te staan. Het voertuig werd geblust en afgevoerd voor technisch onderzoek. De politie stelt een onderzoek in daar getuigen melding hadden gemaakt van jongelui in de omgeving van het voertuig op het moment dat deze in brand stond.


Leiden Verlaten plaats ongeval

Op zondag 15 augustus omstreeks 07.35 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een rijdend voertuig en een geparkeerde auto. Een 33-jarige bestuurder uit Leiden reed over de Oranjestraat en parkeerde zijn auto en botste hierbij tegen de geparkeerde auto. Hierop heeft de bestuurder het plaats ongeval verlaten. De man werd even later aangehouden. Hij bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 415 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval.

Leiden Rijden onder invloed
Op de Koninginnelaan in Leiden is van zaterdag 14 augustus op zondag 15 augustus rond 3.30 uur een 42-jarige Leidenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen een vermoedelijk beschonken man in de auto stappen en wegrijden. Tijdens de ademanalyse blies hij 915 ug/l, waar 220 ug/l is toegestaan. Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg hij proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur.


Leiderdorp Alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole op de Engelendaal in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus heeft de politie een 39-jarieg man uit Buitenkaag aangehouden. De ademanalyse wees 455 ug/l uit; de limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.


Ter Aar Auto in de brand en aanrijding

Op zaterdag 14 augustus omstreeks 16.45 uur bleek een auto op de A.G.M. van der Hoevenstraat in brand was gevlogen door zelfontsteking. De brand werd door omwonende geblust. Doordat de auto in brand was gevlogen was deze uit zichzelf gaan rijden en tegen een geparkeerde bestelbus aangereden. Deze was op zijn beurt weer tegen een andere personenauto aangeduwd.


Alphen aan den Rijn Mishandeling

Op zaterdag 14 augustus omstreeks 23.55 uur hield de politie een 47-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. De man had even tevoren op de Italiestraat een 59-jarige vrouw in het gezicht geslagen. Een woordenwisseling was hieraan vooraf gegaan. Oorzaak hiervan bleek in de relatiesfeer te liggen. De man werd op zondag 15 augustus in de middag na verhoor heengezonden. Hij zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.


Rijnsaterwoude Rijden onder invloed

Op zaterdag 14 augustus omstreeks 23.50 uur controleerde de politie op de Herenweg een 22-jarige man uit Aalsmeer. De man bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 830 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.


Zoeterwoude Rijden onder invloed

Controleerde de politie op zondag 15 augustus omstreeks 01.15 uur een 28-jarige bestuurder uit Den Haag op de Noordbuurtseweg. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 685 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 8 uur.


Lekkerkerk Aanrijding tussen auto en drie geparkeerde voertuigen

Op vrijdag 13 augustus omstreeks 16.15 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Kerkweg tussen een rijdend voertuig en drie geparkeerde voertuigen. Een 20-jarige bestuurster uit Lekkerkerk reed over de Kerkweg en kwam ter hoogte van de parkeervakken van een supermarkt op de verkeerde weghelft terecht. Hierdoor raakte ze een geparkeerde auto die doorschoof en weer tegen een andere geparkeerde auto aankwam die op zijn beurt door het verschuiven een derde auto raakte. De vrouw bleek niet onder invloed te verkeren. Zij werd ter observatie overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda. Het voertuig van de vrouw bleek total loss.


Boskoop Rijden onder invloed

Controleerde de politie op zaterdag 14 augustus omstreeks 05.10 uur op de Reijerskoop een 27-jarige bestuurder uit Boskoop. Bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 680 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur.


Gouda Eenzijdig ongeval

Op zondag 15 augustus omstreeks 17.45 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Kanaaldijk. Een 37-jarige motorrijder uit Gouda haalde een auto in. Op het moment dat hij terugstuurde kwam hij met zijn voetsteun op het wegdek terecht waardoor hij de macht over het stuur verloor. De motorrijder kwam hierdoor ten val. De benzinedop vloog van het voertuig af waarna het voertuig vlam vatte. De brandweer bluste de brand. Met beenletsel werd de man overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.


Waddinxveen Rijden onder invloed

Op zondag 15 augustus omstreeks 21.10 uur controleerde de politie op de Kanaaldijk een 26-jarige bestuurder uit Lublin (Polen). De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 715 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Tevens moest de man nog een boete voldoen.


Reeuwijk - Vrachtauto schaart

Een 50-jarige man uit Hoogvliet raakte op vrijdag 13 augustus rond 19.50 uur op de Rijksweg A12 in de cabine van zijn vrachtauto bekneld nadat zijn onbeladen vrachtautocombinatie door nog onbekende oorzaak schaarde. Met behulp van de brandweer werd de man uit zijn benarde positie bevrijd. Met een bovenbeenbreuk en borstletsel werd hij overgebracht naar het EMC in Rotterdam. De weggebruikers op de rijbaan in de richting Den Haag ondervonden tot laat in de avond hinder van de takelwerkzaamheden.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --