Politie Groningen

Persberichten maandag 16 augustus 2004

provincie Groningen 16-08-2004 -

Zuidhorn: inbraak in fotozaak
Uit een fotozaak aan de Nieuwstraatpassage in Zuidhorn zijn bij een inbraak zondagnacht meerdere digitale fotocameras weggenomen. De dader(s) kwam(en) binnen door een ruit in te slaan en namen uit twee vitrines de cameras weg. Een onderzoek is ingesteld.

Bedum: snelle brommer
Op de Zwaan in Bedum werd zondagavond een 16-jarige bromfietser uit Bedum aan de kant gezet voor een controle. De jongen probeerde te ontkomen aan de controle. Bij het ontkomen maakte hij meerdere overtredingen zoals het niet volgen van fietspad, met hoge snelheid rijden en een middengeleider aan de verkeerde kant passeren. Zijn brommer is voor nader technisch onderzoek aan het politiebureau gestald.

Appingedam: gordelcontrole
Op de Farmsumerweg in Appingedam werd zondag gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordel. Van de 54 gecontroleerde autos bleken er 6 bestuurders geen gordel te dragen. Zij kregen een boete van 45 euro.

Stadskanaal: snelheidscontrole
Op de N366 in Stadskanaal werd zondagmiddag een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1070 gecontroleerde voertuigen reden er 94 sneller dan de limiet van 100 km per uur.