Gemeente Alkmaar


Nieuw asfalt voor Lyceumbrug, Rochdalebrug en Bleekersslootbrug

12 augustus 2004

De Lyceumbrug (Korte Lyceumstraat), Rochdalebrug (Costerstraat/ Mr. P.J. Troelstrakade) en Bleekersslootbrug (Blekerskade/ Mr. P.J. Troelstrakade) krijgen binnenkort een nieuwe laag asfalt. De bruggen zijn dan tijdelijk gesloten voor het autoverkeer.

In de week van 16 augustus wordt de Lyceumbrug onder handen genomen. In de week van 23 augustus volgen de Rochdalebrug en Bleekersslootbrug. Borden ter plaatse geven de exacte data aan. Voetgangers kunnen over het trottoir gewoon hun weg vervolgen. Fietsers moeten afstappen en kunnen dan vervolgens ook van het trottoir gebruikmaken. Autoverkeer moet omrijden.

Servicebus 11
De werkzaamheden aan de Rochdalebrug hebben ook gevolgen voor Servicebus 11, die normaal over deze brug rijdt. Van maandag 23 augustus tot en met vrijdag 27 augustus rijdt servicebus 11 een aangepaste route: vanaf de Wilhelminalaan via de Juliana van Stolberglaan en de Willem de Zwijgerlaan (en vice versa). De bus rijdt dus niet door het Emmakwartier en de Staatsliedenbuurt. In het Emmakwartier komen de haltes Van Everdingenstraat, Emmastraat en Costerstraat te vervallen. De dichtstbijzijnde halte is dan de halte Juliana van Stolberglaan.
Vanuit de Staatsliedenbuurt kunt u gebruik maken van de halte N.G. Piersonstraat aan de Willem de Zwijgerlaan of van de haltes Troelstrakade en Wiardi Beckmansstraat van
servicebus 12, gelegen in de N.G. Piersonstraat.

Op 6 september wordt het beton aan de onderkant van de bruggen hersteld. Hierbij is er geen hinder voor het verkeer.

12 augustus 2004